Новини

Награда от Джон Хопкинс Медисин

Анадолу Медицински Център получи награда „Сигурност на пациента“ на ежегодния „Форум на Партньора“. Той се състоя на 25.10.2016 г. в Johns Hopkins University Hospital в Балтимор.

Анадолу Медицински Център е една от 18-те болници от цял свят, които работят в стратегическо сътрудничество с Johns Hopkins Medicine за подобряване на здравеопазването в световен мащаб. Ежегодният “Форум на партньора“ се явява точка за международни контакти на повече от 2000 специалисти. Пациентът е в центъра на вниманието във всички програми и стандарти на обучението. Както и при изследването и обслужването за партньорите на Johns Hopkins Medicine International.

Анадолу Медицински Център бе отличен с награда „Сигурност на пациента“ и с първо място за проекта „Подобряване безопасността на хирургическите операции  чрез спазване на контролен лист от процедури“. Проектът е изготвен под ръководството на д-р Хишам Аладаб, заместник-директор по „Клинично качество и сигурност на пациента“.

„Участниците във форума проявиха голям интерес към нашето изследване“, каза д-р Аладаб.

„Ние получихме награда не само за проекта, но и за нашата работа за подобряване на безопасността в хирургическия период. Без съмнение, това е екипна работа и ние поздравяваме всички служители от:

  • отделенията по хирургия;
  • анестезиология;
  • операционна зала;
  • отдел Стратегическо планиране и развитие на ефективността;

Всички работиха усилено заедно с екипа на отдел Клинично качество и безопасност на пациентите.

За нас е много важно, че Johns Hopkins Medicine оцени Анадолу Медицински Център като пръв сред останалите Центрове по здравеопазване от цял свят. Като медицинска организация, ние отдаваме голямо значение на „Клиничното качество и сигурността на пациента“ и наблягаме на това при всяка възможност.  Ние също така провеждаме научни изследвания за подобряване на нашата клинична практика. Виждаме ефективността на тези дейности в областта. За нас е изключително удовлетворяващо, че споделянето на опита ни се оценява на национални и международни форуми. Сега Анадолу Медицински Център е признат и от Johns Hopkins Medicine и за нашата успешна работа стъпка по стъпка ще се произнесе целия свят. За нас това е много ценно.“

От 2002 година досега, обект на договора за стратегическо сътрудничество между  Анадолу Медицински Център и Johns Hopkins Medicine са върховите стандарти за качествено медицинско обслужване.

Това включва всички въпроси, касаещи управление на болниците от гледна точка на:

  • сигурността на пациентите;
  • качество на обслужване;
  • контрол на инфекциите;
  • клинични и оперативните програми;
  • усъвършенстване на медицинските знания и умения и грижата за пациента.

Нашата мисията е да предлагаме медицинско обслужване, съобразно световните стандарти, за да подобрим качеството на живота. Постиженията ни позволяват да израснем от медицински център към „Център на здравето“. Стремим се към постоянно усъвършенстване и развитие, което се основава на използването на свежи знания и възгледи и фундаментални иновации. Това признание от Johns Hopkins Medicine ни прави референтен център в областта на здравеопазването не само в региона, но и в световен мащаб.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2016
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени