Ново поколение Кибернож

Намери доктор

Ново поколение Кибернож

Ново поколение Кибернож | Anadolu Medical Center

Ново поколение кибернож “Cyberknife M6” в Анадолу Медицински Център.

Специалистите по радиационна онкология са все по-прецизни в борбата с рака с ново поколение Кибернож. Cyberknife е едно от най-известните устройства за прилагане на стереотактична радиохирургия в лечението на рак. При този метод много прецизно се насочва високa дозa радиация в туморната област и рязко се намалява дозата извън целевите граници. Това спомага да се запазят съседните органи от токсичните ефекти на радиацията.

Ново поколение кибернож “Cyberknife M6” осигурява много по-голям комфорт на пациента и много по-прецизно приложение в третирането на тумори във всяка област на тялото – в мозъка, гръбначния стълб, главата и шията, белия дроб, панкреаса, черния дроб, над-бъбречните жлези и простатата. Основното подобрение, че той може да следи тумора с цикъла на дишане и други непредвидени движения. Новият софтуер на движенища се мишена е много по-добър, в сравнение със старата версия. Туморът се унищожава ди-ректно, като радиационните лъчи атакуват ДНК-то на туморните клетки.

Защо Cyberknife M6 е едно от най-ефикасните радиохирургични устройства?

ЧУВСТВИТЕЛНА РОБОТИЧНА СТРУКТУРА

Cyberknife M6 използва изключително чувствителни роботизирани технологии за лечение на тумори. Чрез линеен ускорител, поставен върху робота се произвежда лъчение за различни по размери участъци в съответствие с формата на тумора. Роботът може да действа по шест различни оси. С помощта на роботизираното рамо, чрез предаване на лъчение от много различни ъгли. Така може да се постигне перфектно разпределение на дозата в тумори, локализирани в близост до важни органи.

РЪКОВОДЕНА ОТ ИЗОБРАЖЕНИЯТА

Идентифицирането на лезията и нейното местоположение преди и по време на лечението е от първостепенно значение при радиохирургията. Радиохирургическите интервенции, провеждани без пълна локализация на лезията, могат да доведат до изключително опасни резултати. В системата Cyberknife M6, изображението се следи с помощта на компютър и радиацията се доставя до желаните области на пациента с висока степен на чувствителност. По време на лечението системата установява и се коригира спрямо най-малката активност на пациента. Това е особено важно при приложения в черепната област – на пациента се поставя обикновена пластмасова маска вместо твърди рамкови системи.

ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ДИШАНЕТО

Един от най-важните аспекти на системата Cyberknife M6 е проследяване на дишането. Тумори, локализирани в гръдния кош и корема (например белия дроб, черния дроб, панкреаса, надбъбречните жлези и т.н.) се движат с дишането. Облъчването на подвижни лезии е доста трудно. В конвенционалната лъчетерапия се използват твърди устройства за фиксиране на пациента или се изисква пациента да задържа дишането си. Това нарушава комфорта му, или се третират по-големи зони, които обхващат промените в местоположението, дължащи се на дишането. Нито едно от тези неща не е необходимо при Cyberknife M6. С помощта на специален апарат, поставен в гръдната област на пациента и инфрачервена камера, се наблюдава външното гръдно движение на пациента. Роботът копира дишането на пациента, може да вдишва и издишва заедно с пациента и по този начин проследява тумора по време на сесията.

Основното предимство на ново поколение Кибернож

Времето за лечение е кратко. Средната продължителност на всяка сесия зависи от областта, която се лекува. Важно е и близостта на целта до критичните структури и от общата доза, която се подава, но варира от 15 до 30 минути. Това е значителен напредък в сравнение със старата система, при която сесия-та трае 30-90 минути. Общото време за лечение обикновено отнема една седмица. Това е много полезно за пациенти, които живеят в чужбина, защото могат да дойдат, да по-лучат лечението и да се приберат у дома в кратък период от време.

Специалистите по Радиационна онкология на Анадолу Медицински Център са изключително опитни в радиохирургията, не само с Cyberknife M6, но и с други платформи за лъчетерапия. Екипът включва общо трима лекари, трима физици, един дозиметрист и седем техници. Анадолу Медицински Център е един от големите центрове за обучение с Cyberknife M6. Той скоро ще подпише договор да бъде Център за върхови постижения за екипа на Accuray.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.