Новини

Сподели [social_share/]

Ново поколение Кибернож

Ново поколение кибернож “Cyberknife M6”  е едно от най-известните устройства за прилагане на стереотактична радиохирургия в лечението на рак. При този метод много прецизно се насочва високa дозa радиация в туморната област и рязко се намалява дозата извън целевите граници. Това спомага да се запазят съседните органи от токсичните ефекти на радиацията.

Ново поколение кибернож “Cyberknife M6” осигурява много по-голям комфорт на пациента и много по-прецизно приложение в третирането на тумори във всяка област на тялото – в мозъка, гръбначния стълб, главата и шията, белия дроб, панкреаса, черния дроб, над-бъбречните жлези и простатата. Основното подобрение, че той може да следи тумора с цикъла на дишане и други непредвидени движения. Новият софтуер на движенища се мишена е много по-добър, в сравнение със старата версия. Туморът се унищожава ди-ректно, като радиационните лъчи атакуват ДНК-то на туморните клетки.

Защо Cyberknife M6 е едно от най-ефикасните радиохирургични устройства?

ЧУВСТВИТЕЛНА РОБОТИЧНА СТРУКТУРА

Cyberknife M6 използва изключително чувствителни роботизирани технологии за лечение на тумори. Чрез линеен ускорител, поставен върху робота се произвежда лъчение за различни по размери участъци в съответствие с формата на тумора. Роботът може да действа по шест различни оси. С помощта на роботизираното рамо, чрез предаване на лъчение от много различни ъгли. Така може да се постигне перфектно разпределение на дозата в тумори, локализирани в близост до важни органи.

РЪКОВОДЕНА ОТ ИЗОБРАЖЕНИЯТА

Идентифицирането на лезията и нейното местоположение преди и по време на лечението е от първостепенно значение при радиохирургията. Радиохирургическите интервенции, провеждани без пълна локализация на лезията, могат да доведат до изключително опасни резултати. В системата Cyberknife M6, изображението се следи с помощта на компютър и радиацията се доставя до желаните области на пациента с висока степен на чувствителност. По време на лечението системата установява и се коригира спрямо най-малката активност на пациента. Това е особено важно при приложения в черепната област – на пациента се поставя обикновена пластмасова маска вместо твърди рамкови системи.

ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ДИШАНЕТО

Един от най-важните аспекти на системата Cyberknife M6 е проследяване на дишането. Тумори, локализирани в гръдния кош и корема (например белия дроб, черния дроб, панкреаса, надбъбречните жлези и т.н.) се движат с дишането. Облъчването на подвижни лезии е доста трудно. В конвенционалната лъчетерапия се използват твърди устройства за фиксиране на пациента или се изисква пациента да задържа дишането си. Това нарушава комфорта му, или се третират по-големи зони, които обхващат промените в местоположението, дължащи се на дишането. Нито едно от тези неща не е необходимо при Cyberknife M6. С помощта на специален апарат, поставен в гръдната област на пациента и инфрачервена камера, се наблюдава външното гръдно движение на пациента. Роботът копира дишането на пациента, може да вдишва и издишва заедно с пациента и по този начин проследява тумора по време на сесията.

Основното предимство на Cyberknife M6

Времето за лечение е кратко. Средната продължителност на всяка сесия зависи от областта, която се лекува. Важно е и близостта на целта до критичните структури и от общата доза, която се подава, но варира от 15 до 30 минути. Това е значителен напредък в сравнение със старата система, при която сесия-та трае 30-90 минути. Общото време за лечение обикновено отнема една седмица. Това е много полезно за пациенти, които живеят в чужбина, защото могат да дойдат, да по-лучат лечението и да се приберат у дома в кратък период от време.

Специалистите по Радиационна онкология на Анадолу Медицински Център са изключително опитни в радиохирургията, не само с Cyberknife M6, но и с други платформи за лъчетерапия. Екипът включва общо трима лекари, трима физици, един дозиметрист и седем техници. Анадолу Медицински Център е един от големите центрове за обучение с Cyberknife M6. Той скоро ще подпише договор да бъде Център за върхови постижения за екипа на Accuray.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2018
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.