Новини

Сподели [social_share/]

Открит в ранен етап, ракът на гърдата е лечим

Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните ракови заболявания при жените в световен мащаб и на второ място като причина за смъртност при тях. Карциномът на млечната жлеза може да засегне всяка жена, като рискът се увеличава с възрастта. Над 70% от диагностицираните жени не покриват критериите за рискови фактори

Своевременното диагностициране и лечение са най-сигурният начин за позитивен изход. При адекватно лечение продължителността на живот на жените, преборили рак на гърдата, е както и при останалите хора.

В Анадолу Медицински Център при лечение в ранен стадий специалистите прилагат техниката сентинелен лимфен възел. Тя допринася за запазване на жизнения стандарт на пациента – чрез малък разрез се отстранява един единствен лимфен възел вместо 15-20 възела в аксиларната зона. Тази процедура не може да се прилага, обаче, при пациенти, при които по време на прегледа са установени лимфни възли с осезаеми размери и е необходимо те да бъдат отстранени.

В месецът на борбата с ракът на гърдата

Всички специалистите от многопрофилната болница напомнят, че редовните медицински прегледи е добре да стартират след 40-годишна възраст. Също препоръчват ежегодно да се извършва профилактичен преглед, мамография и ултрасонография. Поради структурата на гърдата, има случаи в които може да се наложи и ядрено магнитен резонанс. А относно лицата в риск – случаи на рак на гърдата по линия на майката, е необходимо тези лица да ходят на преглед по-рано и по-често.

„При рак на гърдата няма нужда от паника, а от здрав разум“; казва проф. д-р Метин Чакмакчъ. Той е ръководител на новооткрития наскоро Център за лечение на рак на гърдата към многопрофилната болница в Истанбул. „Ние искаме жената да познава тъканната структура на гърдата си, защото по този начин ще може навреме да забележи промяната. Не очакваме жените да поставят диагнози като: “Тук има киста”, “Тук има рак”. Всъщност ние очакваме да кажат “Има някаква бучка в гърдата ми, преди я нямаше”.

Отдаден на мисията да предоставя качествени здравни услуги, Анадолу Медицински Център откри Център за лечение на рак на гърдата, който предоставя комплексна диагностика и лечение – от рутинен скрининг до пластична хирургия. С това многопрофилната болница се утвърди като референтен център за лечение на всички видове рак. Повече прочетете ТУК

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2015
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.