Новини

Сподели [social_share/]

Предимства на хирургията с da Vinci

Da Vinci роботизираната хирургия е нова стъпка на минимално инвазивната хирургия, която осигурява важни удобства за пациента.
Едно от най-важните предимства на роботизираната хирургия е реализирането на сложни хирургични операции на места, до които не може да се достигне с отворена хирургия:

 • лапараскопия;
 • торакоскопия;

Роботизираната хирургия дава възможност за по-сигурна и комфортна хирургична работа. Благодарение на триизмерното изображение с висока разделителна способност и с помощта на лостовете. Te създава възможност за много гъвкави движения, хирургът лесно достига до органите, които трябва да се отстранят без да уврежда нервите, кръвоносните съдове и другите органи, намиращи се в близост.

Анадолу Медицински Център разполага с роботизираната система за хирургия da Vinci и опитни хирурзи. Te прилагат този метод за лечение на редица заболявания на:

 • стомаха и хранопровода;
 • панкреаса, черния дроб и жлъчката;
 • дебелото черво и ректума;
 • щитовидната и надбъбречната жлеза;
 • белите дробове;
 • при гинекологични и урологични заболявания

Както и при онкологични заболявания на тези органи.

Още предимства за пациента:
  • По-малко загуба на кръв – роботизираните хирургически процедури с Da Vinci са свързани с по-малко загуба на кръв и намаляват необходимостта за интраоперативна или постоперативна трансфузия.
  • По-малко болка – понеже роботизирана хирургия Da Vinci не изисква големи разрези, пациентите усещат по-малко постоперативна болка и ползват по-малко обезболяващи лекарства.
  • По-малък риск от инфекция – проникването през малки разрези и по-малката загуба на кръв съществено намаляват риска от инфекция.
  • По-кратка хоспитализация – при роботизираните процедури пациентите напускат болницата в деня на интервенцията или на следващия ден.
  • По-бързо възстановяване – пациентите се възстановяват по-бързо и по-лесно и много скоро след интевренцията се връщат към нормална физическа активност в ежедневието си.
  • По-добър козметичен резултат – хирургичните дейности с робота da Vinci се провеждат през 3 или 4 малки дупки и пациента остава почти без белези.

Благодарение на роботизираната система за хирургия da Vinci се постигат дългосрочни резултати и се осигурява комфортен живот на пациента.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2017
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.