Радионуклидни лечения със световно признание

Намери доктор

Радионуклидни лечения със световно признание

Радионуклидни лечения със световно признание | Anadolu Medical Center

На конференцията на Prostate Cancer Research Institute световноизвестният уролог д-р Юджийн Куон сподели своите впечатления за нашите радионуклидни лечения. 

Д-р Юджийн Куон е световно признат експерт и лидер на мнение в областта на лечението на рак на простатата в света. Той работи в Mayo Clinic – класирана на първо място в списък на най-добрите болници на U.S. News & World Report. От 2021 г. д-р Куон насочва пациентите си за радионуклидна терапия към д-р Кезбан Бербероглу. Много американци са успешно лекувани в Турция с радиоактивни изотопи на лутеций и актиний, които все още не са налични в САЩ.

Радионуклидни лечения на рак на простатата

Радионуклидни лечения на рак на простатата се използват, когато заболяването е прогресирало и разпространило в други органи. Също така когато другите терапии са неефективни или страничните ефекти на химиотерапията не се толерират от пациента.

Като общ подход, лечението лутеций-PSMA (177Lu-PSMA) е първият избор за пациентите от радионуклидните терапии. Лутеций-PSMA е метод за лечение, който е приложен на хиляди пациенти в света и в Турция. Основните цели са намаляне на симптомите, удължаване на продължителността на живота и подобряване на качеството на живот. В този смисъл прогресията на заболяването може да бъде контролирана и е възможно да се успокоят симптомите на напредналото заболяване като обща костна болка и умора. И все пак някои от пациентите може да не отговорят на лечението с Лутеций -PSMA или то да е недостатъчно за тях. Понякога, въпреки лечението, болестта може да продължи да прогресира.

Доказано е, че алфа терапиите с Actinium-225-PSMA дават много по-добри резултати при тази група пациенти. Терапията с Actinium-225-PSMA е лечение, което може да се използва при пациенти с метастатичен напреднал рак на простатата. Целта е намаляне на размера на тумора, спиране на растежа на туморните клетки и унищожаването им.

Впечатленията на д-р Куон

На конференцията на PCRI (Prostate Cancer Research Institute) в Америка д-р Куон сподели мнението си от сътрудничеството с Анадолу Медицински Център. Той похвали резултатите от лечението на рак на простатата с радионуклидна терапия в нашата клиника. Също така сподели колко е впечатлен от нивото на обслужване на чуждестранните пациенти в нашата клиника.

Вижте повече:

Д-р Юджийн Куон от Mayo Clinic, САЩ за лечението в Анадолу Медицински Център.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.