Център за интегрирана онкология и палиативна грижа

Намери доктор

Център за интегрирана онкология и палиативна грижа

Център за интегрирана онкология и палиативна грижа | Anadolu Medical Center

Център за интегрирана онкология и палиативна грижа

Онкология и как много пациенти и техните семейства имат чувството, че губят контрол над живота си, след като чуят диагноза рак. Правото на пациента да взема решения, подкрепата и облекчаването на страданията, му по­могат да се справи с промените в живота. Също да възвърне чувството за контрол и да запази достойнството си по време на лечението.

Грижа за пациента

Ние в Анадолу Медицински Център смята­ме, че грижата за пациента включва и това той да има информацията и подкрепата, от която се нуждае, за да взема решения и да участва в лечението и възстановява­нето си. Затова нашите лекуващи лекари и опитни специалисти дават ясни и под­робни обяснения за възможните опции на лечението. Включително за рисковете и ползите, за несигурността и развитието на всеки етап от процеса.

Това гарантира, не само че пациентите и техните семей­ства са активни участници в решенията, но и че планът за лечението зачита инди­видуалните им нужди и предпочитания.

Физическите и емоционалните последствия от рака и лечението му могат да се различават при различните хора. Проф. Kьомюрчю представя палиативните грижи в Анадолу Медицински Център.

Персоналната програма за палиативни грижи

Персоналната програма за палиативни грижи предлага комплексни решения за широк спектър от специфичните потребности на пациента:

  • физически проблеми като болка, умора, загуба на апетит, гадене, повръщане, задух и безсъние;
  • емоционални проблеми като депресия, тревожност и страх; социални проблеми, като финансови и правни тревоги, тревоги за осигуреност и работа;
  • и духовни проблеми като смисъл на борбата за живот и др.

Мултидисциплинарният подход е от особена важност – разчита се на съвместната работа между лекари, фармацевти, сестри, социални работници, психолози и други специалисти. Всички те изготвят и осъществяват плана за грижа за намаляване страданието на пациента, съобразно неговите нужди и неговото състояние.

Отделението за Палиативни грижи

Отделението за Палиативни грижи разполага с 15 легла и е акредитирано от ЕSМО (Европейската асоциация по медицинска онкология) като Център за интегрирана онкология и палиативна грижа. Палиативните грижи се планират през всички стадии на рака – от диагностицирането, по време на лечението, проследяването и грижите в края на живота. Такива грижи могат послужат на хора с хронични заболявания като:

  • рак;
  • сърдечни;
  • белодробни болести;
  • бъбречна недостатъчност;
  • неврологични болести.

Хронична болка

Към отделението работи звено по Алгиатрия, посветено на управление на болката. Проф. Юджел споделя:

„Хроничната болка представлява комплексен медицински проблем, който може да има огромно влияние върху човешкия живот. В отделението се лекуват най-вече болки, свързани с ракови заболявания, но и други различни типове хронична болка – болки в главата, гърба и врата, невропатични болки, висцерална болка, болки в мускулите, пост-травматични болки, болки след хирургическа интервенция и др.

Болката е лично преживяване и изисква персонален метод на лечение. Акцентираме върху пациента и предлагаме най-съвременните методи и подходи на лечение. След обстойно диагностициране предоставяме на пациента най-подходящия план за лечение с най-добрата и ефективна комбинация от: медицински терапии, физиотерапии, инвазивни процедури, допълнителни техники, психиатрични подходи, както и хирургични терапии.“

Палиативните грижи не са насочени към лечение, но подобряват качеството на живот на пациентите, изправени пред животозастрашаващи заболявания и на техните семейства.

Анадолу Медицински Център е първата болница на Балканите, която получи бронзова акредитация “Planetree Грижа за пациента”.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.