Брой 20 бюлетин “Здраве”

Намери доктор

Брой 20 бюлетин “Здраве”

Брой 20 бюлетин “Здраве” | Anadolu Medical Center

В  брой 20 на бюлетин “Здраве” издаван от Анадолу Медицински Център четете:

Новосформираният Департамент по Радиационна онкология към Анадолу Медицински Център

Той обединява най-доброто в радиационната онкология под един покрив. Екипът световно признати специалисти е в състояние да осигури всички видове радиационни лечения за всички видове ракови заболявания с най-модерните технологии, налични в света. Освен с последно поколение Кибернож М6 (с който ви запознахме в миналия брой). Департаментът вече ползва и системата Varian Edge, която интегрира изискванията на клиничната стереотактична радиохирургия като IMRT, VMAT, SRS и SBRT на една и съща платформа. В експлоатация е и Radixact – томографски апарат, който доказано и радикално разширява възможностите за лечение на пациента. Никоя друга система в света неможе да помогне за лечението както нея. Общото предимство на всички тези нововъведения в радиационна онкология е възможността за все по-прецизно лечение на рака с все по-щадяща терапия спрямо околните тъкани, както и комфорт за пациента. Повече за тези системи за радиотерапия и радиохирургия можете да прочетете в този брой на бюлетин „Здраве“.

Акцент в брой 20 на Бюлетин “Здраве”.

Октомври месец на борбата с рака на гърдата. Знаете ли, че 1 от 8 жени в света е диагностицирана с тази болест. Мултидисциплинарният екип медици от Специализирания център за лечение на рак на гърдата ще ви запознаят с новостите в лечението на тези видове рак. Какви са предимствата и недостатъците на радикалната и частичната хирургия, съчетана с лъчелечение, какво е интраоперационна радиотерапия. Освен с начини за справяне с естетичните последици от лечение на рака на гърдата. Тук обръщаме внимание и към психологическите предизвикателства, които срещат пациентите и колко е важна подкрепата на близките им. Но преди всичко подчертаваме важността на ранната диагностика с представяне на скрининг програмите, които Анадолу Медицински Център предлага.

Още в броя четете за рака на панкреаса и как хирургичния метод на Уипъл удължава живота на пациента. Обръщаме внимание и на един сериозен проблем при мъжете и начините за справяне със смущенията в сексуалната функция.