Новини

Сподели [social_share/]

Хирургия на Уипъл при рак на панкреаса

Рак на панкреаса е заболяване, което се развива коварно без значими симптоми. Една от обещаващите техники за хирургично лечение на рак на панкреаса е техниката на Уипъл (Whipple).

Ракът на панкреаса е по-често срещан в западните държави и не проявява симптоми в ранен стадий. Например, симптоми като коремна болка, загуба на тегло и жълтеница обикновено се наблюдават при напреднали стадии на заболяването.

За диагностициране на рак на панкреаса е полезно да се направи подробно CТ сканиране. Наред с тези резултати е може да се диагностицира правилно чрез преглед на пациентите, някои кръвни тестове и отчитане на фамилната анамнеза за пациента. Ранната диагноза на рак на панкреаса обаче е много трудна, тъй като няма разработен скринингов тест. Обаче, тези с панкреатична киста и тези, които имат случаи на рак на панкреаса или други генетични нарушения в семейството, трябва да имат редовни контролни посещения за ранна диагностика.

При пациенти с рак на панкреаса е много важно да се приложи мултидисциплинарен подход.

Тези случаи следва да се оценяват от общопрактикуващи лекари, медицински онколози, радиационни онколози, рентгенолози и патолози. Предлагаме специфични възможности за лечение. Хирургичното отстраняване на тумора е единствената възможност да се предотврати инвазията на тумора. Ако пациентът трябва да бъде опериран, предлагаме панкреатектомията (отстраняването на целия панкреас) да се направи чрез минимално инвазивни методи. Тази процедура се извършва чрез лапароскопски метод или роботична хирургия.

Панкреатодуоденектомията или Kausch-Whipple процедура, е основна хирургична операция, която най-често се извършва за отстраняване на раковите тумори на главата на панкреаса. Тя се използва също за лечение на травма на панкреаса или дуоденалната жлеза или хроничен панкреатит. Поради общото кръвоснабдяване на органите в проксималната стомашно-чревна система, хирургичното отстраняване на главата на панкреаса изисква също отстраняване на дванадесетопръстника, проксималния йеюнум, жлъчния мехур и понякога част от стомаха. Чрез минимално инвазивни методи премахваме главата и шията на панкреаса и свързваме останалата част от панкреаса с тънките черва.

Изпълнението на тази процедура е работа в екип. Правилното диагностициране на пациента и откриването на стадия на пациента са много важни преди операцията. Уипъл (Whipple) операцията е много важна и трудна операция, която повишава качеството на живот, удължава живота и не може да се извършва във всеки център. Тази техника се развива постепенно.

Всички пациенти се оценяват от мултидисциплинарен екип и се планира специфично лечение за всеки пациент след Уипъл операция. Избираме вариантите на лечение според резултата от патологията. Нашата цел е да разберем генетичната природа на тумора и да назначим терапия според туморната природа. Пациентите обикновено се нуждаят от химиотерапия след операцията. В някои случаи е необходима радиотерапия. С други думи, ние се опитваме да осигурим най-ефективния вариант за лечение чрез разработване на специфично лечение.

Хирургията на Уипъл, която използваме при хирургично лечение на рак на панкреаса, повишава качеството на живот на пациента и удължава живота му.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2017
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.