Онкологична хирургия

Сподели [social_share/]

Онкологична хирургия

В работата си екипът на онкологична хирургия към Анадолу Медицински Център е възприел като начин на работа мултидисциплинарния подход за третиране на ракови заболявания. Всички системи на организма се влияят една от друга по много и различни начини, поради което предлагането на интегрирани грижи е основен принцип за нас.

Индивидуалният план за лечение, който се изготвя след среща между:

  • патолог;
  • рентгенолог;
  • специалист по нуклеарна медицина;
  • медицински онколог;
  • радиоонколог и хирург;

В отделението за онкологична хирургия това се определя спрямо локализацията на тумора, вида и стадия на заболяването. Също както и от общото здравословно състояние на пациента.

Мултидисциплинарният екип включва специалисти от следните отделения:

 • Медицинска онкология
 • Радиационна онкология
 • Детска онкология
 • Мускулно-скелетна радиология
 • Неврорадиология
 • Обща хирургия
 • Патология
 • Невропатология
При лечение на рак отделението по Онкологична хирургия изпълнява успешно както радикални операции, така и минимално инвазивни хирургични процедури.

Звената, които са ангажирани при лечение на рак, са:

 • Обща хирургия. В отделението е специализирано в оперативното лечение на три основни системи: ендокринна система, включително хирургия на щитовидната жлеза и минимално инвазивна хирургия на надбъбречните жлези при наличие на тумори. Второ – оперативно лечение на гастроинтестинални тумори, лапароскопски операции на тумори в дебелото черво и ректума, както и рак на стомаха. Трето – лечение на тумори на черния дроб, панкреаса и жлъчната система. Освен стандартните операции, лекарите предлагат и минимално инвазивни алтернативи за пациенти с рак на жлъчката и някои чернодробни тумори.
 • Онкоортопедия. В центърът по онкоортопедия осигурява най-ефикасните терапии за третиране на костна саркома и саркома на меките тъкани. Злокачествените костни тумори включват:
  • остеосаркома;
  • саркома на Юинг;
  • хондросарком;
  • фибросарком;
  • метастатичен карцином;
  • миелома и други метастатични костни тумори.
Лекарите в Центъра имат огромен опит с редки и тежки форми на остеосаркома, които изискват специфични хирургични процедури като например хирургия за запазване на крайник и ротационна пластика.
 • Онкогинекология. Специалистите в отделението по гинекология и онкогинекология лекуват успешно всички видове злокачествени образувания като рак на шийката, рак на яйчниците, рак на матката, рак на вулвата, рак на вагината свързани с бременността трофобластни тумори.

При ранна фаза на заболяване, в случаите на ендометриален карцином и рак на шийката на матката, се прави лапароскопска операция, която и е по-безболезнена и позволява по-бързо възстановяване.

Благодарение на модерната технологична инфраструктура на Анадолу Медицински Център всички предоперативни радиологични образни изследвания могат да се разглеждат от хирурга и радиолога по време на операцията.

Решенията по следоперативното лечение се вземат въз основа на редовните онкологичните срещи с участието на специалисти от различни области като радиационна онкология, медицинска онкология, радиология и патология.

 • Онкология уши, нос и гърло.  Отделението по уши, нос и гърло извършва хирургични операции на доброкачествени и злокачествени тумори в зоната на главата и шията. Тук се включват широка гама онкологични операции като микроларингеална ендоскопия за запазване на орган в ранен стадий на карцином на ларинкса и техники като частична или пълна ларингектомия с или без разрез на шията при особено агресивни злокачествени образувания на ларинкса. .

Отделението работи в сътрудничество с други отделения по няколко типа тумори в черепа – тумор на гломус югуларе, тумори в слуховия апарат или карциноми в темпоралните кости.

В отделението могат да се оперират трудни за хирургично отстраняване тумори благодарение на навигационните системи – тумори на слюнчените жлези и особено паротидни тумори, тумори на параназалните синуси

Екипът от хирурзи има огромен опит не само при отстраняването на тумори, но и при сложни реконструктивни интервенции.
 • Неврохирургия. Световната статистика показва, че 20-25% от пациентите с рак имат метастази в главния или гръбначния мозък. Отделението по неврохирургия лекува пациенти с невро-онкологични заболявания като мозъчни тумори, тумори на гръбнака, тумори на периферната нервна система, тумори на гръбначния мозък. Доброкачествените мозъчни тумори включват аденом на хипофизата, акустичен неврином и менингиома. Злокачествените тумори, които най-често налагат хирургична намеса, са глиоми и метастатични лезии. Туморите на гръбнака са основно метастатични тумори. Те често са придружени със силни болки и се налага спешно лечение. Туморите на периферните нерви и гръбначния мозък причиняват болки и слабост у пациента.

За лечение се използват технологии като невро-навигация, радиохирургия Кибернож, дигитална ангиография, магнитен резонанс и компютърна томография, стереотактична безрамкова биопсия, видео ЕЕГ мониторинг, мозъчно картографиране и др.

Модерната апаратура, иновативните технологии и огромния опит на специалистите гарантират високо качество на лечението на пациентите с мозъчни и гръбначни тумори.

 • Други отделения. Освен операции при рак на бъбреците, рак на тестисите, екипът от хирурзи уролози прави и други сложни операции при ракови образувания на урологичния тракт.

Екипът има опит и в хирургичното лечение на меланома, най-често срещаният рак на кожата.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.