Онкологична хирургия

Онкологична хирургия с мултидисциплинарен подход

Екипът на отделение Oнкологична хирургия към Анадолу Медицински Център е възприел като начин на работа мултидисциплинарния подход за лечение на рак. Всички системи на организма се влияят една от друга по много и различни начини, поради което предлагането на интегрирани грижи е основен принцип за специалистите.

хирургия в Анадолу Медицински Център

Мултидисциплинарният екип включва специалисти от следните отделения:

Благодарение на модерната технологична инфраструктура на Анадолу Медицински Център всички предоперативни радиологични образни изследвания могат да се разглеждат от хирурга и радиолога по време на операцията.

Решенията по следоперативното лечение се вземат въз основа на редовните онкологичните срещи с участието на специалисти от различни области като радиационна онкология, медицинска онкология, радиология и патология.

Индивидуален план за лечение

В отделението за онкологична хирургия плана за лечение се определя спрямо локализацията на тумора, вида и стадия на заболяването, както и от общото здравословно състояние на пациента. Индивидуалният план за лечение за всеки пациент се изготвя след среща между:

  • патолог
  • рентгенолог
  • специалист по нуклеарна медицина
  • медицински онколог
  • радиационен онколог
  • хирург

Хирургично лечение на рак

За лечение на рак в отделението по Онкологична хирургия се изпълняват успешно както радикални операции, така и минимално инвазивни хирургични процедури.

Звената, ангажирани в лечение на рак са:

 • Обща хирургия.

Отделението е специализирано в оперативното лечение на три основни системи:

  • ендокринна система, включително хирургия на щитовидната жлеза и минимално инвазивна хирургия на надбъбречните жлези при наличие на тумори
  • оперативно лечение на гастроинтестинални тумори, лапароскопски операции на тумори в дебелото черво и ректума, както и рак на стомаха.
  • лечение на тумори на черния дроб, панкреаса и жлъчната система. Освен стандартните операции, лекарите предлагат и минимално инвазивни алтернативи за пациенти с рак на жлъчката и някои чернодробни тумори.
 • Онкоортопедия

Специалистите по онкологична ортопедия и колегите им от специализирания център за лечение на сарком осигуряват най-ефикасните терапии за третиране на саркома на костите и меките тъкани. Лекарите в Центъра имат огромен опит с редки и тежки форми на остеосаркома, които изискват специфични хирургични процедури като например хирургия за запазване на крайник и ротационна пластика.

 • Онкогинекология

Заедно със специалистите от отделението по гинекологична онкология се лекуват успешно всички видове злокачествени образувания като рак на шийката, рак на яйчниците, рак на матката и свързани с бременността трофобластни тумори.

Използването на системата Da Vinci в гинекологията е от особено значение при лечението на онкологичните заболявания, тъй като позволява съчетаването на максимална радикалност с минимална травма на съседните органи, кръвоносните съдове и нервите.

 • Онкология уши, нос и гърло

Отделението по уши, нос и гърло извършва хирургични операции на доброкачествени и злокачествени тумори в зоната на главата и шията. Тук се включват широка гама онкологични операции като:

 • микроларингеална ендоскопия за запазване на орган в ранен стадий на карцином на ларинкса
 • частична или пълна ларингектомия с или без разрез на шията при особено агресивни злокачествени образувания на ларинкса.

Отделението работи в сътрудничество с други отделения по няколко типа тумори в черепа – тумор на гломус югуларе, тумори в слуховия апарат или карциноми в темпоралните кости.

Благодарение на навигационните системи, могат да се оперират трудни за хирургично отстраняване тумори  – тумори на слюнчените жлези и особено паротидни тумори, тумори на параназалните синуси и др.

 • Неврохирургия

В отделението по неврохирургия се лекуват пациенти с невро-онкологични заболявания като мозъчни тумори, тумори на гръбнака, тумори на периферната нервна система, тумори на гръбначния мозък. Доброкачествените мозъчни тумори включват аденом на хипофизата, акустичен неврином и менингиома. Злокачествените тумори, които най-често налагат хирургична намеса, са глиоми и метастатични лезии. Туморите на гръбнака са основно метастатични тумори. Те често са придружени със силни болки и се налага спешно лечение. Туморите на периферните нерви и гръбначния мозък причиняват болки и слабост у пациента.

За лечение се използват технологии като невронавигация, радиохирургия Кибернож, дигитална ангиография, магнитен резонанс и компютърна томография, стереотактична безрамкова биопсия, видео ЕЕГ мониторинг, мозъчно картографиране и др.

Модерната апаратура, иновативните технологии и огромния опит на специалистите гарантират високо качество на лечението на пациентите с мозъчни и гръбначни тумори.

 • Други отделения

Освен операции при рак на бъбреците, рак на тестисите, екипът от урологични хирурзи прави и други сложни операции при ракови образувания на урологичния тракт.

Екипът има опит и в хирургичното лечение на меланома, най-често срещаният рак на кожата.

Екипът от хирурзи има огромен опит не само при отстраняването на тумори, но и при сложни реконструктивни интервенции.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.

Доктори специалисти