Новини

Сподели [social_share/]

Център по Урологична онкология

Анадолу Медицински Център обособи специализиран Център по Урологична онкология. Прилагайки мултидисциплинарния подход в лечението на всеки пациент, опитните специалисти на Центъра изцяло ще се посветят на диагностиката и лечението на:

 • рак на простатата;
 • тумори на пикочния мехур
 • рак на тестисите, рак на бъбреците;
 • тумори на надбъбречната жлеза;
 • ретроперитонеални тумори (тумори на меките тъкани в областта).
 • Процедурите, в които се специализира Центъра по Урологична онкология са:
Диагностика и лечение на рака на простатата:

Ракът на простатата е втория по разпространение вид рак при мъжете. Засяга предимно мъжете след 50 годишна възраст, но с цел ранна диагностика и лечение се препоръчва ежегодния скрининг да започне след 40 годишна възраст. За целта се прави дигитално ректално туширане (DRE) и кръвен тест за измерване на нивата на простатен специфичен антиген (PSA).

 • Биопсия на простатата. Тук пациенти с подозрителни резултати и RSA стойности се подлагат на трансректална биопсия на простатата под обща упойка в деня на хирургичните услуги. Центърът разполага със съвременния апарат за таргетирана диагностика MR-TRUS Fusion. Той открива успешно огнищата на рак на простатата и взима биопсия от тези места с точност до милиметър.
 • Роботизирана радикална простатектомия. Тук пациентите, диагностицирани след патологични прегледи, с рак на простатата се лекуват чрез радикална простатектомия, използвайки роботизираната хирургична система „да Винчи“. По този начин отстраняването на простатната жлеза и някои от околните тъкани е максимално прецизна и щадяща пациента процедура.
 • Отворена хирургия. Традиционната хирургична операция може се прилага при пациенти, които не са подходящи за роботизирана хирургия.
 • Хормонална терапия и радиационна терапия. Хормоналната терапия и лъчелечението водят до успешни резултати при пациенти с локално напреднал рак на простатата или които не са подходящи за операция.
 • Други терапии. При широко разпространено метастатично заболяване се използват хирургическа орхидектомия (отстраняване на тестисите) или медицинска (хормонална терапия) кастрация и химиотерапия.
Диагностика и лечение на рак на пикочния мехур:

При този вид рак, първият признак е кръв в урината. Повечето ракови заболявания на пикочния мехур се диагностицират на ранен етап и са склонни да се повтарят често и да се развиват, ако не се лекуват. При пациенти с кръв в урината, пикочният мехур се изследва за тумор с помощта на цистоскопия.

 • Трансуретрална резекция на тумор на пикочния мехур (TUR-MB). Ако се открие тумор, се извършва трансуретрална резекция на тумора на пикочния мехур (TUR-BT), като се използва ендоскопски метод.
 • Химиотерапия. За да се предотвратят повърхностни тумори на пикочния мехур, като допълнително лечение може да се приложи еднократно третиране с химиотерапевтични лекарства в пикочния мехур.
 • Цистископия. Според резултатите от патологията, пациентите с тумори, ограничени до повърхността, се проверяват веднъж на всеки 3 месеца с помощта на цистоскопия.
 • Радикална цистектомия. Ако в резултат на патологични прегледи се открие мускулен инвазивен карцином на пикочния мехур, може да се наложи да се премахнат тазовите лимфни възли и да се направи нов пикочен мехур от тънките черва. Известна като радикална цистектомия, тази операция може да се извърши с помощта на роботизирана или отворена операция.
 • Други терапии. Пациентите, които не са подходящи за операция, трябва да бъдат лекувани с комбинация от лъчетерапия и химиотерапия. В случай на широко разпространено метастазно заболяване, след цистектомия се използва химиотерапия.
Диагностика и лечение на рак на тестисите в център по Урологична онкология.

Туморите на тестисите се наблюдават при млади мъже в репродуктивна възраст и могат да се лекуват при високи стойности с подходящи животоспасяващи терапии.

 • Ингвинална орхиектомия. В случай на подозрение за тумор при пациенти с тестикуларна маса, незабавно се планира хирургична операция и тестиса с тумор незабавно се отстранява чрез ингвинална орхиектомия. След това цялото тяло се сканира с компютърна томография (CT). При проследяване на лечението се използват серумните нива на BHCG, AFP и LDH като туморни маркери. Тъй като тестикуларните тумори имат различно поведение според техните патологични структури, подходите за мониторинг и лечение се определят специфично за всеки пациентски случай.
 • Репероперитонеална дисекция на лимфни възли (RPLND). При пациенти с метастази в лимфните възли около аортата и горната куха вена (вена кава) в ретроперитонеалното пространство тези туморни тъкани се отстраняват напълно чрез дисекция на лимфни възли.
 • Други терапии. Според резултатите от патологичните изследвания пациентите може да се наложи да приемат допълнителна химиотерапия и лъчетерапия.
 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2017
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.