Информационен бюлетин “Здраве” брой 2

Намери доктор

Информационен бюлетин “Здраве” брой 2

Информационен бюлетин “Здраве” брой 2 | Anadolu Medical Center

бюлетин-здраве

Бюлетин “Здраве” брой 2 на Анадолу Медицински Център е посветен на гинекологичната онкология:

  • видове рак;
  • жени в риск;
  • ранно диагностициране;
  • методи на лечение;
  • сърдечната недостатъчност – същност, симптоми и методи на лечение.

В изданието ще намерите информация за технологията IMRT, използвана в областта на лъчетерапията и считана за оръжие в борбата с рака. С помощта на този метод раковите клетки получават максимална доза радиация, докато за околните тъкани дозата е минимална и щадяща. Същевременно технологията позволява в различни участъци на една и съща област да бъдат подавани различни дози радиации.

По случай 7 април – Световният ден на здравето, специалистите от Анадолу Медицински Център напомнят, че трябва да се храним безопасно и здравословно. Здравословното хранене означава здрав организъм. Неделима част от здравословния начин на живот е и двигателната активност, която повишава емоционалния тонус и самочувствие. При двигателна активност сърдечно-съдовата система работи по-добре, а при онкоболните пациенти нежеланите ефекти от лечението се свеждат до минимум.

В бюлетин “Здраве” брой 2 ще прочете и за Йорданка Пешева от Велико Търново, жена, живяла 22 години с диагноза множествена склероза, а се оказва друго – каверном в малкия мозък. В Анадолу Медицински Център я лекуват с кибернож. Целта е да се намали риска от кървене.

Можете да се абонирате за информационния бюлетин на e-mail: amc_sofia@abv.bg и amc.plovdiv@abv.bg, да го получите в хартиен вариант от представителите на Анадолу Медицински Център в София и Пловдив (вижте адресите тук) или да изтеглите в електронен вариант тук Информационен бюлетин.