Новини

Сподели [social_share/]

1800 успешни трансплантация на костен мозък

1800 успешни трансплантации отбеляза през септември 2018 г. специализираният център за трансплантация на костен мозък.

От създаването си през 2010 г. програмата по хематологична онкология и трансплантация се превърна в една от най-успешните специалности на Анадолу Медицински Център. Той заслужено е в Топ 5 на европейските клиники за трансплантации на костен мозък.

Изключителният успех се дължи на редица важни фактори, като изключителна квалификация и опитност на екипа и мултисциплинарен подход. Специална инфраструктура и дизайн на центъра, което позволява създаването на оптимална атмосфера през целия процес на лечение на пациентите с минимален риск от инфекциозни заболявания.

Центърът за трансплантация на костен мозък е болнична единица, изолирана от останалата част на комплекса на Анадолу Медицински Център. Специализираният център включва модерно оборудвани амбулаторна клиника, клиника за хоспитализация. Към центъра има и лаборатории за HLA анализ и хемафереза, лаборатория за обработка и криоконсервация на стволови клетки.

Центърът се ръководи от проф. д-р Зафер Гюлбаш, специализирал в изследователски ракови центрове в САЩ и Канада.

Той е удостоен с множество международни награди, председател на международни бордове по хематологична онкология. Екипът специалисти се състои от 6 лекари, 4 биолози, 35 медицински сестри и 2 специалисти по управление на процесите. Лечението се провежда по индивидуален план съответно на молекулярния профил на пациента. От особена важност за успешното лечение на пациентите е мултидисциплинарния подход и съвместната работа със специалистите от отделението по вътрешна медицина.

В специализирания център пациентите получават най-добрата грижа, внимателно отношение и индивидуален подход към проблемите им. Стаите на пациентите са обзаведени с всички съвременни системи за комфорт на пациента. Специални пречистващи HEPA филтри за минимизиране на риска от инфекции, са инсталирани в стаите и в останалата част от отделението. Това позволява на пациента да излиза извън стаята си.

Анадолу Медицинският Център стриктно се придържа към международните стандарти и подходи за лечение, които се одитират ежегодно от Johns Hopkins Medicine, САЩ.

Повече за процеса на трансплантация можете да прочетете тук и да видите тук.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2018
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.