Новини

Сподели [social_share/]

1800 успешни трансплантация на костен мозък

1800 успешни трансплантации отбеляза през септември 2018 г. специализираният център за трансплантация на костен мозък.

От създаването си през 2010 г. програмата по хематологична онкология и трансплантация се превърна в една от най-успешните специалности на Анадолу Медицински Център. Той заслужено е в Топ 5 на европейските клиники за трансплантации на костен мозък.

Изключителният успех се дължи на редица важни фактори, като изключителна квалификация и опитност на екипа и мултисциплинарен подход. Специална инфраструктура и дизайн на центъра, което позволява създаването на оптимална атмосфера през целия процес на лечение на пациентите с минимален риск от инфекциозни заболявания.

Центърът за трансплантация на костен мозък е болнична единица, изолирана от останалата част на комплекса на Анадолу Медицински Център. Специализираният център включва модерно оборудвани амбулаторна клиника, клиника за хоспитализация. Към центъра има и лаборатории за HLA анализ и хемафереза, лаборатория за обработка и криоконсервация на стволови клетки.

Центърът се ръководи от проф. д-р Зафер Гюлбаш, специализирал в изследователски ракови центрове в САЩ и Канада.

Той е удостоен с множество международни награди, председател на международни бордове по хематологична онкология. Екипът специалисти се състои от 6 лекари, 4 биолози, 35 медицински сестри и 2 специалисти по управление на процесите. Лечението се провежда по индивидуален план съответно на молекулярния профил на пациента. От особена важност за успешното лечение на пациентите е мултидисциплинарния подход и съвместната работа със специалистите от отделението по вътрешна медицина.

В специализирания център пациентите получават най-добрата грижа, внимателно отношение и индивидуален подход към проблемите им. Стаите на пациентите са обзаведени с всички съвременни системи за комфорт на пациента. Специални пречистващи HEPA филтри за минимизиране на риска от инфекции, са инсталирани в стаите и в останалата част от отделението. Това позволява на пациента да излиза извън стаята си.

Анадолу Медицинският Център стриктно се придържа към международните стандарти и подходи за лечение, които се одитират ежегодно от Johns Hopkins Medicine, САЩ.

Повече за процеса на трансплантация можете да прочетете тук и да видите тук.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2018
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени