Център за трансплантация на костен мозък

Център за трансплантация на костен мозък

Център за трансплантация на костен мозък предлага висококвалифицирано медицинско обслужване на ниво световни стандарти.

трансплантация на костен мозък, Анадолу Медицински Център

Трансплантацията на костен мозък се разглежда като предварително планиран терапевтичен метод, чрез който добрите експерти, съвременната апаратура и иновативните технологии, превръщат едни от най-зловещите редки заболявания в контролируеми болести.

Обособеният център за трансплантация на костен мозък разполага със специално изградени и модерно оборудвани:

  • амбулаторна клиника,
  • клиника за хоспитализация,
  • лаборатория за хемафереза,
  • лаборатория за криогенно съхранение и обработка на стволови клетки.

Клиниката за хоспитализация разполага с 22 легла на две нива. Стаите са оборудвани със специално пречистващи HEPA филтри с цел да се намали риска за пациента от контакт с инфекции. Стаите са проектирани така, че да осигурят нужния комфорт на пациента по време на престоя му. HEPA филтри са инсталирани и в останалата част от отделението, което позволява на пациентите да излизат извън стаите си. Освен лична музикална система, кабелна телевизия и безжичен интернет, всяка стая е оборудване със специално проектирано ортопедично легло.

Екип специалисти в грижа за пациента

Екипът на Центъра за трансплантация на костен мозък се ръководи от проф. д-р Зафер Гюлбаш и включва доктори, получили образованието си в престижни университети в САЩ и Турция. В по-голямата си част те са специализирали в медицинския институт Джон Хопкинс Медисън, САЩ и са носители на престижни международни награди.

При постъпване в клиниката за хоспитализация пациентът има нужда и от т.нар. болногледач – близък или роднина, който да му помага във всеки сеанс, включително и да наблюдава здравословно му състояние, да осигурява физическа помощ, да се грижи за приема на медикаменти, да извършва административните процедури в болницата, да установява контакт с лекари и сестри, и да предлага емоционална и психологическа подкрепа.

Персонализиран подход

От особена важност за диагностиката и лечението на пациентите е съвместната работа на Центъра за трансплантация на костен мозък със специалистите от отделението по вътрешна медицина. По този начин се използва широк спектър от технологии, с които да се реализира най-доброто лечение на нашите пациенти.

Ракът се диагностицира на молекулярно ниво чрез проточна цитометрия и полимеразна верижна реакция, които дават възможност за непосредствено проследяване на ефикасността на лечението. Специалистите проучват молекулярния рисков профил на пациента и разработват индивидуален план за лечение.

За всеки пациент се разработва индивидуален план за наблюдение в зависимост от медикаментите, степента на възстановяване на имунната система, наличието на отхвърляне на присадката и други евентуални усложнения.

Още полезна информация за трансплантация на костен мозък

Вижте нашето видео за трансплантацията на костен мозък.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.

Доктори специалисти