Две години Център за лечение на рак на гърдата

Намери доктор

Две години Център за лечение на рак на гърдата

Две години Център за лечение на рак на гърдата | Anadolu Medical Center

Две години център за лечение на рак на гърдата

В международния месец за борба с рак на гърдата, Анадолу Медицински Център празнува 2 години от обособяването на специализирания Център за лечение на рак на гърдата, който предоставя пълен пакет услуги, отговарящи на всички нужди на пациентите си.

Рак на гърдата е най-честата онкологична патология сред жените – всяка осма жена по света страда от заболяването. Благодарение на развитието на съвременната медицина, лечението на рак на гърдата е не само възможно, но в повечето случаи с много добър резултат.

Анадолу Медицински Център е призната институция в съвременната медицина, в която богатия практически опит на лекарите и иновативното оборудване гарантират точна диагноза и качествено лечение, независимо от етапа на развитие на патологията и агресивността на развитието й.

Симптоми на рака на гърдата

Често в ранните стадии на развитие, патологията не се проявява. Внимателното отношение към здравето спомага да се открият първите признаци: уплътнения в гърдата или подмишниците, където се намират лимфните възли. Всяка жена трябва редовно да проверява състоянието на гърдите си – мануално всеки месец и чрез мамография всяка година.
В по-късни етапи наличието на злокачествен тумор се проявява чрез:

  • нарушение на симетрията на млечните жлези,
  • зачервяване, промяна на външния вид на кожата,
  • изпускане на течност от зърното,
  • твърди образувания под кожата,
  • деформация на тъкани, подобни на вълни,
  • появата на „лимонова“ кожа,
  • отдръпване на зърното,
  • увеличаване на размера на вените и др.

При наличие на някой от тези признаците е необходимо спешно да се обърнете към лекар за обстоен преглед.

Диагностика и лечение в Центъра

За диагностика на млечните жлези, в нашата клиника използваме ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография, ултразвукова диагностика, радиография. Медицинското оборудване, от признати световни производители, осигурява бърз и точен резултат, въз основа на който се предлага ефективен курс на лечение.
Голямо значение при откриването на онкологична патология има кръвния тест. Центърът има модерна лаборатория, в която се извършват всички необходими хистологични, цитологични и други изследвания, включително се прилага СТС-метода за т.нар. кръвна биосия. Ако е необходимо, лекарят може да назначи и други видове диагностични изследвания.

Лечение на рак на гърдата

Центърът за лечение на рак на гърдата прилага иновативни методи за лечение, с малко противопоказания, без усложнения и бързо възстановяване. Такива са:

  • хирургично лечение;
  • хормонална терапия;
  • химиотерапия, таргетна терапия;
  • дистанционна, интраоперационна лъчетерапия
  • комбинирана терапия;
  • реконструктивна пластична хирургия;

В ранните етапи на заболяването, лечението може да бъде без хирургична операция, но при значително разпространение на тумора е наложително да се направи лумпектомия (отстраняване на туморно променената част от гърдата заедно с част от здравата тъкан около нея) или мастектомия (пълно отстраняване на гърдата). След подобна радикална процедура се предлага като опция пластична хирургия за възстановяване на гърдата.

Индивидуален подход

Програмата на лечение се разработва с индивидуален подход, отчитайки цялостната картина: стадия и вида на рака, общото здравословно състояние, съпътстващи патологии, чувствителност на раковите клетки на хормонална терапия, индивидуалната поносимост на отделните методи и др. Лечението в Центъра се характеризира с персонализиран подход, високо ниво на грижа и качество на медицинските услуги.

Можете да се уверите в това от думите на нашите пациенти, преминали сложния процес на лечение. Ще получите подробна информация по всеки въпрос от нашите координатори.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.