Новини

Сподели [social_share/]

Две години Център за лечение на рак на гърдата

В международния месец за борба с рака на гърдата, Анадолу Медицински Център празнува 2 години от обособяването на специализирания Център за лечение на рак на гърдата, който предоставя пълен пакет услуги, отговарящи на всички нужди на пациентите си.

Ракът на гърдата е най-честата онкологична патология сред жените – всяка осма жена по света страда от заболяването. Благодарение на развитието на съвременната медицина, лечението на рак на гърдата е не само възможно, но в повечето случаи с много добър резултат.

Анадолу Медицински Център е призната институция в съвременната медицина, в която богатия практически опит на лекарите и иновативното оборудване гарантират точна диагноза и качествено лечение, независимо от етапа на развитие на патологията и агресивността на развитието й.

Симптоми на заболяването

Често в ранните стадии на развитие, патологията не се проявява. Внимателното отношение към здравето спомага да се открият първите признаци: уплътнения в гърдата или подмишниците, където се намират лимфните възли. Всяка жена трябва редовно да проверява състоянието на гърдите си – мануално всеки месец и чрез мамография всяка година.
В по-късни етапи наличието на злокачествен тумор се проявява чрез:

 • нарушение на симетрията на млечните жлези,
 • зачервяване, промяна на външния вид на кожата,
 • изпускане на течност от зърното,
 • твърди образувания под кожата,
 • деформация на тъкани, подобни на вълни,
 • появата на „лимонова“ кожа,
 • отдръпване на зърното,
 • увеличаване на размера на вените и др.

При наличие на някой от тези признаците е необходимо спешно да се обърнете към лекар за обстоен преглед.

Диагностика и лечение в Центъра

За диагностика на млечните жлези, в нашата клиника използваме ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография, ултразвукова диагностика, радиография. Медицинското оборудване, от признати световни производители, осигурява бърз и точен резултат, въз основа на който се предлага ефективен курс на лечение.
Голямо значение при откриването на онкологична патология има кръвния тест. Центърът има модерна лаборатория, в която се извършват всички необходими хистологични, цитологични и други изследвания, включително се прилага СТС-метода за т.нар. кръвна биосия. Ако е необходимо, лекарят може да назначи и други видове диагностични изследвания.

Центърът за лечение на рак на гърдата прилага иновативни методи за лечение, с малко противопоказания, без усложнения и бързо възстановяване. Такива са:

 •  хирургично лечение;
 •  хормонална терапия;
 • химиотерапия, таргетна терапия;
 • дистанционна, интраоперационна лъчетерапия
 • комбинирана терапия;
 • реконструктивна пластична хирургия;

В ранните етапи на заболяването, лечението може да бъде без хирургична операция, но при значително разпространение на тумора е наложително да се направи лумпектомия (отстраняване на туморно променената част от гърдата заедно с част от здравата тъкан около нея) или мастектомия (пълно отстраняване на гърдата). След подобна радикална процедура се предлага като опция пластична хирургия за възстановяване на гърдата.

Програмата на лечение се разработва с индивидуален подход, отчитайки цялостната картина: стадия и вида на рака, общото здравословно състояние, съпътстващи патологии, чувствителност на раковите клетки на хормонална терапия, индивидуалната поносимост на отделните методи и др. Лечението в Центъра се характеризира с персонализиран подход, високо ниво на грижа и качество на медицинските услуги.

Можете да се уверите в това от думите на нашите пациенти, преминали сложния процес на лечение. Ще получите подробна информация по всеки въпрос от нашите координатори.

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2017
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.