Хирургия при рак на белия дроб

Намери доктор

Хирургия при рак на белия дроб

Хирургия при рак на белия дроб | Anadolu Medical Center

Хирургия при рак на белия дроб

С увеличаване на замърсяването на въздуха, качеството на въздуха значително влияе върху здравето на нашите бели дробове. Прекомерно излагане на източници, замърсяващи атмосферния въздух (градски зони в близост до райони с промишлена дейност, кариери, мини и др.).

За щастие решенията за онкологично лечение стават все по-ефективни. За да се разбере напълно използването на хирургия при рак на белия дроб, е важно да се разберат неговите видове. Разбирането на тези аспекти също ни позволява да разберем нюансите между различните хирургични методи и тяхното използване в зависимост от случая.

Видове рак на белия дроб

Има два вида рак на белия дроб:

  • Дребноклетъчен рак: който е свързан с тютюнопушенето. Това е най-редкият тип с около 15% от случаите.
  • Недребноклетъчни ракови заболявания: представляват повечето случаи на диагностициране на рак на белия дроб. Самият този тип е разделен на три подкатегории:
    • Аденокарциноми: Този тип рак засяга периферията на белите дробове. Те могат да се разпространят и в други части на тялото, включително лимфните възли, черния дроб, костите и мозъка.
    • Плоскоклетъчен карцином: този вид рак се развива в плоските клетки на дихателните пътища.
    • Големи клетъчни карциноми: този тип рак може да се развие във всяка част на белите дробове и има бърз растеж. За щастие, това е рядка категория.

Освен вида рак, при изготвяне на плана на лечение, се взема предвид стадия на развитие на онкологичното заболяване.

Видове хирургия при рак на белия дроб

Следните хирургични процедури са изброени от най-използваните до най-малко използваните. Това класиране, разбира се, не се основава на тяхната ефективност, а на отношението към видовете рак, които не са широко разпространени в хомогенни проценти.

  • Лобектомия – Операцията включва отстраняване на лоба на белия дроб, където се намира туморът. В допълнение към това отстраняване, прикрепените лимфни възли се отстраняват чрез кюретаж.
  • Сегментектомия – При тази операция се отстраняват сегменти от белия дроб, а не целия лоб. Използва се за отстраняване на много малки тумори (под 2 сантиметра) и които имат благоприятна анатомична позиция. Това е особено полезно в случаите, когато пациентът е в крехко състояние.
  • Пневмонектомия – Това е рядка интервенция, тъй като алтернативните решения обхващат по-широк кръг от онкологични случаи. Това включва отстраняване на целия бял дроб, засегнат от тумора. Прилага се при екстремни онкологични случаи.

С прилагане на роботизираната хирургия, разрезите са по-малко инвазивни и много по-прецизни, като по този начин увеличават успеваемостта на хирургическата процедура.

Анадолу Медицински Център разполага с последно поколение роботизирани системи DaVinci и опитни хирурзи, които успешно прилагат оперативно лечение на на рак на белия дроб.

След операция на рак на белия дроб

Наблюдението от медицинския екип е определящо за лечебния процес. Първоначално пациентите могат да изпитат задух и затова са необходими дихателни упражнения. Освен че екипът по онкологични грижи е мобилизиран, така че планът за следоперативни грижи да е завършен. Това включва насърчаване на изцелението на пациента, наблюдение на възможните странични ефекти или дори предвиждането им, предоставяне на необходимата психологическа подкрепа.

Защо Анадолу Медицински Център?

Отразявайки висококачествените стандарти за медицински грижи и лечение, установени от Турция, Анадолу Медицински Център се представя като едно от най-добре оборудваните заведения в областта.

Ние даваме приоритет на значението на осигуряването на оптимална среда, която позволява на нашите специалисти да създадат най-добрия план за грижа за всеки случай, и това чрез достъп до надеждни и много прецизни технологии, използвани от нашия мултидисциплинарен медицински екип. Тези решения за лечение са свързани с грижи, които комбинират всички поддържащи грижи, необходими за максимизиране на шансовете за възстановяване.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.