Лечение в чужбина за български пациенти

Лечение в чужбина за български пациенти

Ние разбираме Вашите притеснения, свързани с лечение в чужбина и се грижим за всички детайли на Вашия комфорт. Интервю с Аслъ Акяваш, директор на отдел Международни услуги в Анадолу Медицински Център

Защо много българи да избират лечение в Турция?

От създаването на Отдел международни услуги през 2005 г. сме приели много български пациенти. Различни причини оказват влияние върху избора на пациента.

С високо качество на услугите, голяма гама от медицински ресурси и напреднали технологии, Турция изпъква като медицинска дестинация. Географското положение също играе важна роля. Българските пациенти могат да пътуват до клиниките в Истанбул за часове, без разходи за самолетни билети.

Ние вложихме нашите ценности още при изграждането и структурирането на Анадолу Медицински Център. Целта е да бъде референтен център за комплексни заболявания като онкология и да осигурява медицински грижи във всички области на медицината. Сътрудничеството ни с Джон Хопкинс Медицин САЩ показва, че сме надеждна институция, която следва световните стандарти за качество.

Колко българи посещават Анадолу Медицински Център? 

Около 25% от международните ни пациенти са българи. Голяма част от тях идват при нас с онкологичен проблем и търсят конкретно или комплексно лечение.

Преди години ние бяхме последна надежда за българите – след проведено лечение без добър резултат, идваха при нас за помощ. Сега българите се обръщат към нас за медицинска експертиза веднага след поставена диагноза и предпочитат да започнат лечението при нас.

Каква е Вашата политика към българските пациенти?

Разбираме колко трудно е за българските пациенти да предприемат лечение в чужбина. Затова нашите висококвалифицирани и отдадени специалисти са подготвени за неговите нужди. Преди пристигането в Анадолу Медицински Център, съдействаме за пътуването, настаняването и всяка необходима документация за продължителността на престоя му. След постъпване, се стремим да осигурим възможно най-добрите грижи на медицинско ниво, но и на ниво ежедневие. В нашия Международен отдел работят 7 координатора, които осигуряват на пациентите денонощен превод на български език.

В Анадолу Медицински Център отдаваме особено значение на персонала и вярваме в екипната работа. Вярваме, че обучението на персонала е от ключово значение, а благоприятната среда спомага за обмена на идеи, знания и мнения.

Планирате да създадете още офиси в България?

Разполагаме с два представителни офиса в България.  Чрез тях пациентите могат да се информират за лечение в Aнадолу Медицински Център. На всяко запитване се обръща специално внимание и се предоставя второ медицинско мнение и план на разходите за лечение. Всичко това правим в изключително кратки срокове, по-бързо от повечето клиники с подобни услуги. Във времето на интернет, не смятаме за необходимо да правим повече офиси.

Ние ценим всеки пациент. Освен изключителната подкрепа и оперативните услуги, в Анадолу Медицински Център се стремим към най-модерната и основана на доказателства медицинска помощ. Надявам се да продължим да помагаме на българските пациенти в нужда.

Вашият комфорт и удовлетвореност са от първостепенно значение за нас!

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.