За нас

Сподели [social_share/]

Фондация Анадолу

В преследване на идеал

История на Фондация Анадолу.

Семейства Язачъ и Йозилхан произхождат от сърцето на Анадола и изграждат своя живот в Истанбул. Камил Язачъ е роден в Нигде-Аксарай, а Изет Йозилхан е роден в Пусатли.

И за двете семейства Язачъ и Йозилхан зората на 1950-те години е началото на техния бизнес в Тахтакале. Докато мечтаели за своето бъдеще, те успели да оформят един общ идеал. Постигайки своите цели чрез решителност и усилия. Те започнали да правят планове за това как да споделят плодовете от своята работата с хора от Анадола. Семействата напълно познавали бедността и липсата на образование в родното си място…

През 1979 г., 28 години, след като полагат основите на Анадолу Груп, двете семейства осъзнават, че вече е време да материализират големите си идеали . Така създават Анадолу Фондация за образование и социално подпомагане, чрез която да предоставят изцяло безвъзмездни услуги в най-значимите за хората области като здравето и образованието.

Първите проекти на фондацията са реализирани в родните градове на двете семейства:

  • основно училище, на името на Мустафа Язачъ в Нигде Аксарай;
  • студентско общежитие на името на Весиле Йозилхан в Кайзери Томарза.

След тези пионерски проекти, Фондация Анадолу за 33 години осигурява на Турция повече от 50 проекта, включително:

  • три болници;
  • факултети;
  • училища;
  • общежития;
  • спортни и социални заведения.

Така Фондацията допринася за бъдещето на повече от 20 000 студенти, като им отпуска безвъзмездни стипендии.

Фондация Анадолу успява да бъде на точното място в точния момент. Например след голямото земетресение в Турция Фондацията подпомага не само строежа на училища, но също така доставя необходимия строителен материал на оцелелите от земетресението, които са загубили домовете си. На няколко пъти Фондация Анадолу помага на граждани с увреждания, които не могат да си позволят инвалидни колички, но и заплаща разходите за лечението им.

Финансовите ресурси на Фондация Анадолу се формират изцяло от даренията на компании от Анадолу Груп. Компаниите от групата даряват на Фондацията  1-5 % от приходите си всяка година, а тя използва тези приходи за осигуряване на нови строителни проекти и за едно добре образовано ново поколение в Турция.
 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.