Компютърен томограф с О-рамо

Сподели [social_share/]

Компютърен томограф с О-рамо

Цяла неврохирургична операция може да се следи с компютърна томография благодарение на подвижния компютърен томограф с О-рамо. Това е система за образна диагностика от ново поколение. Чрез тази технология може да се получават дву- и три- измерни изображения по време на операции на мозъка и гръбначния стълб. Освен това, заради триизмерния 360-градусов ъгъл, изображение се получава за по-малко от 13 секунди. Системата разполага и с роботизирано позициониране. По този начин устройството може да се доближи повече до пациента, а изображението да се получи много бързо в операционната зала. Тъй като наведнъж се прави само по едно изображение, изображения с едно и също качество са на разположение по време на цялата операция. Така се намалява облъчването с две трети в сравнение със стандартния компютърен томограф.

Мястото в гръбнака, където ще се постави винтът за фиксация, варира спрямо анатомичния регион, но трябва да се определи с точност до 1-2 мм. Доскоро операциите за фиксация на гръбнака се извършваха с C-рамо и двуизмерен рентгенов апарат, наречен “скопия”. При този тип процедури е възможно да се наложи повторна интервенция, тъй като има опасност винтовете да навлязат в неблагоприятни региони. Това от своя страна може да повиши риска от инфекции и да увеличи продължителността на болничния престой.

Успеваемостта на операциите за фиксация чрез компютърен томограф с О-рамо, се повишава благодарение на триизмерното томографско изображение. Така процентът на грешките намалява. Компютърният томограф с О-рамо е високотехнологична система за невронавигация, съвместима с всички оперативни цели. Това позволява извършване на операции с висока прецизност, което допълнително увеличава шансовете за успех. Ето защо при чувствителност от 1-2 мм рискът от увреждане на гръбначния мозък и нервните корени е почти елиминиран и операциите са много по-безопасни.

Благодарение на използването на компютърен томограф с О-рамо неблагоприятните ситуации, които налагат повторна интервенция (например попадане на винта на неправилно място в гръбнака при операции за фиксация на гръбначния стълб и натрупване на кръв в оперативното поле при операции на главния мозък), се свеждат до минимум, тъй като томографията се извършва в стерилна среда на финалния етап на операцията.

Предимствата при операции за фиксация на гръбначния стълб, извършвани със системата КТ с О-рамо, са следните:

 • Предоставя на хирурга критична информация на всеки етап, което намалява риска от повторни интервенции;
 • Пациентът е подложен на по-ниска доза радиация;
 • Тъй като хирургичните разрези са по-малки, пациентите се възстановяват по-бързо и кървенето е по-оскъдно;
 • Системата свежда до минимум сериозните рискове при сложните операции;
 • Намалява се рискът от инфекции. Опасността от удар вследствие на фиксация с винт е сведена до минимум.

Тази техника се използва при следните интервенции:

 • Възрастови гръбначни деформации;
 • Натиск в гръбначния канал;
 • Злокачествени образувания на гръбначния стълб;
 • Изкривявания на гръбначния стълб при деца и младежи;
 • Някои болести на развитието на гръбначния стълб;
 • Фиксация на фрактури и дислокации влседствие на травми (поставяне на пластини).

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2019
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.