Компютърен томограф с О-рамо

Компютърен томограф с О-рамо

хибридна операционна зала в Анадолу Медицински Център

хибридна операционна зала в Анадолу Медицински Център

 

С компютърен томограф с О-рамо, цялата неврохирургична операция може да се следи с компютърна томография.

Ново поколение компютърен томограф

Това е система за образна диагностика от ново поколение. Чрез тази технология може да се получават дву- и три- измерни изображения по време на операции на мозъка и гръбначния стълб. Освен това, заради триизмерния 360-градусов ъгъл, изображение се получава за по-малко от 13 секунди.

Системата разполага и с роботизирано позициониране. По този начин устройството може да се доближи повече до пациента, а изображението да се получи много бързо в операционната зала. Тъй като наведнъж се прави само по едно изображение, изображения с едно и също качество са на разположение по време на цялата операция. Така се намалява облъчването с две трети в сравнение със стандартния компютърен томограф.

Приложение на компютърния томограф с О-рамо

Мястото в гръбнака, където ще се постави винтът за фиксация, варира спрямо анатомичния регион, но трябва да се определи с точност до 1-2 мм. Доскоро операциите за фиксация на гръбнака се извършваха с C-рамо и двуизмерен рентгенов апарат, наречен “скопия”. При този тип процедури е възможно да се наложи повторна интервенция, тъй като има опасност винтовете да навлязат в неблагоприятни региони. Това от своя страна може да повиши риска от инфекции и да увеличи продължителността на болничния престой.

Успеваемостта на операциите за фиксация чрез компютърен томограф с О-рамо, се повишава благодарение на триизмерното томографско изображение. Така процентът на грешките намалява. Компютърният томограф с О-рамо е високотехнологична система за невронавигация, съвместима с всички оперативни цели. Това позволява извършване на операции с висока прецизност, което допълнително увеличава шансовете за успех. Ето защо при чувствителност от 1-2 мм рискът от увреждане на гръбначния мозък и нервните корени е почти елиминиран и операциите са много по-безопасни.

Предимства на томограф с О-рамо

Благодарение на използването на компютърен томограф с О-рамо неблагоприятните ситуации, които налагат повторна интервенция (например попадане на винта на неправилно място в гръбнака при операции за фиксация на гръбначния стълб и натрупване на кръв в оперативното поле при операции на главния мозък), се свеждат до минимум, тъй като томографията се извършва в стерилна среда на финалния етап на операцията.

Предимствата при операции за фиксация на гръбначния стълб, извършвани със системата КТ с О-рамо са:

 • Предоставя на хирурга критична информация на всеки етап, което намалява риска от повторни интервенции;
 • Пациентът е подложен на по-ниска доза радиация;
 • Тъй като хирургичните разрези са по-малки, пациентите се възстановяват по-бързо и кървенето е по-оскъдно;
 • Системата свежда до минимум сериозните рискове при сложните операции;
 • Намалява се рискът от инфекции. Опасността от удар вследствие на фиксация с винт е сведена до минимум.

Компютърен томограф с О-рамо се използва при неврохирургия на:

 • Възрастови гръбначни деформации;
 • Натиск в гръбначния канал;
 • Злокачествени образувания на гръбначния стълб;
 • Изкривявания на гръбначния стълб при деца и младежи;
 • Някои болести на развитието на гръбначния стълб;
 • Фиксация на фрактури и дислокации влседствие на травми (поставяне на пластини).

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.