Флуоресцентна микроскопия

Флуоресцентна микроскопия

С флуоресцентна микроскопия се увеличават шансовете за безопасно неврохирургично лечение на мозъчно-съдовите нарушения и тумори.

хибридна операционна зала в Анадолу Медицински Център

хибридна операционна зала в Анадолу Медицински Център

 

Процедурите за отстраняване на злокачествени образувания от главния и гръбначния мозък се нарича микрохирургия. Основната трудност при този тип интервенции е отделянето на злокачествената тъкан от нормалната. Понякога това се оказва проблемно, ако се използва стандартен и обикновен хирургичен микроскоп. Нещо повече може да доведе до нежелани последствия за качеството на живот на пацента.

Ново поколение микроскопия

Новото поколение флуоросцентни микроскопи вършат страхотна работа при операциите на мозъчни тумори. Тези микроскопи разполага със специални филтри за светлина, т.нар. флуоресцентно оцветяване. По време на операцията на пациента се поставя венозно специално вещество флуоресцеин. Специалният филтър на микроскопа се настройва така, че мозъчните съдове да бъдат видими, т.е. прави се ангиография на мозъка.

Предимства от приложението на флуоресцентна микроскопия

По този начин се проследява съдовата мрежа на мозъка. Това увеличава шансовете за по-безопасно неврохирургично лечение на мозъчно-съдовите нарушения. Също така могат да се засекат „зацапвания“ от кървене по време на операция, невидими за обикновените микроскопи и наблюдавани най-вече при глиалните тумори. При наблюдение на оперативното поле с флуоресцентен микроскоп е много по-лесно да се различи тумора от нормалната мозъчна тъкан. Това спомага да се отстрани само образуванието без увреждане на здравата мозъчна тъкан. Комбинацията от флуоресцентна микроскопия и невронавигация позволява с малък разрез да се отстрани тумора с минимална вероятност от грешка.

Хибридна операционна зала 

Системата за флуоресцентна микроскопия е налична в хибридните операционни зали на Анадолу Медицински Център. Освен при операции за отстраняване на злокачествени образувания се използва и при мозъчно-съдови операции. Само някои болници в Турция разполагат с флуоресцентен микроскоп за пълно реализиране на концепцията за хибридна операционна зала, която осигурява комфорт за неврохирурга и за пациента.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.