Хирургични науки

Сподели [social_share/]

Хирургични науки

Департамент Хирургични науки обхваща широк спектър от компетенции за лечение на редица заболявания в областта на пластичната, естетическата и реконструктивната хирургия; ортопедията и травматологията; детската хирургия; уши, нос и гърло.

Нашите специалисти, признати в целия свят, модерната апаратура, новаторските хирургични техники, чрез които интервенциите са с висока точност, с минимален риск и болка, методите и подходите, които са съвременни и персонализирани, са гаранция за подобряване качеството на живот на пациентите ни.

Чрез обучения и изследователска работа лекарите в департамент Хирургични науки  непрекъснато подобряват знанията и уменията си. Също усвояват иновативни подходи и прилагат ефективни клинични програми с цел да повишат функционалния капацитет на пациентите. Както и да улеснят ежедневните им навици.

Департамент Хирургични науки обхваща следните медицински области:

 • Отделението по детска хирургия предлага здравни услуги като диагностика, дохирургични, хирургични и след оперативни грижи за деца от 0 до 18 години.
 • Отделението по естетична, пластична и реконструктивна хирургия предлага широка гама от услуги и извършва множество козметични и реконструктивни процедури, които не изискват хоспитализация.
 • Клиниката по хирургия на гърдата извършва скрининг, клинични прегледи и изготвя индивидуални програми за наблюдение
 • Отделението по ортопедия и травматология предоставя диагностични, лечебни и рехабилитационни услуги при заболявания на опорно-двигателната система.
 • Стомашното подшиване, ръкавичната гастректомия и стомашният байпас са сред методите за лечение при хирургия на хора със затлъстяване.
 • Отделението по уши, нос и гърло предоставя мултидисциплинарно и хирургично лечение на пациенти с проблеми в областта на главата и шията, свързани с ушите, носа и гърлото.

Диагностични техники:

 • Разговор с пациента и преглед от лекар
 • Общи лабораторни изследвания
 • Радиологични изследвания – рентген, ултрасонография, компютърна томография, магнитен резонанс, ангиография, холангиография
 • Ендоскопски изследвания – езофагоскопия, гастроскопия, колоноскопия, ендоскопска холангиопанкреатография
 • Mеркутанна биопсия

Методи на лечение:

 • Класически хирургични методи
 • Медикаментозно лечение
 • Минимално инвазивна хирургия: лапароскопски и ендоскопски процедури

Мултидисциплинарен подход:

 • Отделението по ендокринология, отделението по гръдна хирургия и отделението по уши, нос и гърло работят заедно при лечение на някои видове рак на езофагуса.
 • При пациенти, преживяли травми, често се наблюдават множество наранявания на органни системи. В тези случаи отделенията по ортопедия, неврохирургия, урология и сърдечно-съдова хирургия работят в непосредствено сътрудничество.
 • Основна задача след лечение и успешно претърпяна операция на пациенти в департамент Хирургични науки е тяхното бързо връщане към нормалния ритъм на живот. Това се постига чрез екипна работа с отделението по физиотерапия и рехабилитация, както и с отделението по естетична, пластична и реконструктивна хирургия.

д-р Надир ТосялъНие сме убедени, че прецизната дигностика, комбинирана с най-новите открития в медицинската технология, са най-доброто решение за пациентите.

Моля прегледайте бутоните в ляво, където ще намерите повече информация

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.