Неврология

Сподели [social_share/]

Неврология

Отделението по неврология диагностицира и лекува заболявания на нервната система, включително главоболие, световъртеж, разстройства на нервната система, Паркинсон, неврологични смущения и инсулт.

Отделението по неврология има за цел лечението и подобряването на качеството на живот на пациентите чрез прилагане на най-модерните постижения на медицината. В центъра се провеждат и научни изследвания.

Неврофизиология

Центърът по неврофизиология извършва всички неврофизиологични прегледи като:

  • Електроневромиография (ЕМГ)
  • Видео ЕЕГ наблюдение
  • Стимулирани потенциали (СП)
  • Магнитна стимулация
  • Интраоперативно наблюдение
  • Дългосрочно видео ЕЕГ наблюдение
  • Телеметрично ЕЕГ наблюдение

Център за лечение на епилепсия

Центърът за лечение на епилепсия е оборудван с модерна апаратура за ЕЕГ, дългосрочно видео ЕЕГ наблюдение и телеметрия за диагностициране на различните типове епилепсия. Също така, тук се диагностицират и лекуват пациенти с усложнения, чрез имплантиране в мозъка на различни видове електроди.

Център за лечение на дегенеративни заболявания

Центърът е специализиран в областта на заболяванията на централната нервна система, които влошават качеството на живот, и предлага диагностициране, лечение, проследяване и образоване на близките по проблемите на дегенеративните заболявания. Заболяванията, които се третират в Центъра, са болестта на Паркинсон, множествена склероза, деменции (напр. болест на Алцхаймер).

Лаборатория за изследване на нарушенията на съня

В лабораторията за полисомнография, която прилича повече на уютна хотелска стая, се прави поне шестчасов запис на съня – запис на мозъчните вълни, дишането и хъркането, сърдечния ритъм, мускулната активност на брадичката и краката, нивото на кислорода в кръвта и кръвното налягане, движението на очите, напрежението в областта на гърдите и коремна, стадиите на сън и позициите на тялото. При анализ на всички тези параметри се диагностицират причините и последиците от нарушенията на съня.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.