Неврохирургия и неврология

Департаментът по неврология и неврохирургия

Департаментът по неврология и неврохирургия се състои от две специализирани отделения, които работят в тясно сътрудничество.

неврология, Анадолу Медицински Център

Предлагането на комплексни грижи за пациента е основен принцип за нас, тъй като в практиката се срещат припокриващи се симптоми и заболявания. Към тези заболявания следва да се подходи цялостно, а нервната и останалите системи на организма се влияят една от друга по много и различни начини.

Отделение по неврология

Отделението по неврология диагностицира и лекува заболявания на централната и периферната нервна система. В тази група влизат разстройствата, които ги засягат, включително главоболие, световъртеж, неврологични смущения, инсулт.  Отделението разполага с:

  • Център по неврофизиология – екипът ни извършва процедури като електроневромиография, магнитна стимулация, видео ЕЕГ наблюдение и др.;
  • Център за лечение на епилепсия – специалистите ни лекуват успешно това най-разпространено неврологично заболяване. То е характеризиращо се с повтарящи се от нищо непредизвикани припадъци
  • Лаборатория за изследване на нарушенията на съня – екипът диагностицира причините и последиците от нарушенията на съня.
  • Център за лечение на дегенеративни заболявания – лекуват се заболяванията като болестта на Паркинсон, множествена склероза, деменции (напр. болест на Алцхаймер)

Отделение по неврохирургия

Отделението по неврохирургия диагностицира и лекува заболявания на централната нервна система, гръбначния стълб и периферните нерви. Отделението е специализирано в лечението на тумори на мозъка, мозъчно-съдови лезии, двигателни разстройства, заболявания като менингомиелоцеле, хидроцефалии, церебрални болести и др., които се наблюдават при раждане, както и други болести на детското развитие.

Департаментът по неврология и неврохирургия има за цел е да предложи на своите пациенти най-модерните диагностични и терапевтични методи. Заедно с първокласно здравно обслужване, сравнимо със световните стандарти в областта. Чрез прилагане на най-модерните постижения на медицината се стремим не само към лечение, но и към подобряване на качеството на живот на пациентите.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.