Система за невронавигация

Сподели [social_share/]

Система за невронавигация

Системата за невронавигация изчислява координатите на хирургичното поле и достига целта с минимално отклонение. Така рискът от настъпване на смърт или травми се свежда до минимум. Новото поколение система за невронавигация, всъщност е система за:

  • „откриване на посоката и ориентация“, изчислява координатите с технология, подобна на тази на глобалните системи за позициониране (GPS);
  • оперативната цел се намира в главния или гръбначния мозък, и дава на хирурга възможност за визуализация на триизмерни сканирани изображения.

При неврохирургията невронавигацията, която е компютърна технология на високо ниво, достига целевата лезия с голяма степен на точност (по-малко от 1 мм). Това, разбира се, предполага свеждане до минимум на увредата по здрави тъкани по време на операцията. При този метод изображението, което се е получило посредством ЯМР и/или КТ, се прехвърля на навигационното устройство преди операцията. Така през цялото й времетраене в реално време се визуализира навигацията в главния мозък или гръбнака на пациента и спрямо това се планират действията.

Този метод може да се използва заедно с други технологии или самостоятелно. При всички случаи на малки и дълбоко разположени тумори е възможно извършването на стереотактична биопсия при това с малък отвор за достъп. С други думи тънка игла достига директно до региона с точност до милиметри и се взимат проби от тъканта. И, разбира се, изследването на тъканта за патологични находки определя кой метод на лечение да се приложи при всеки отделен пациент.

Предимства на система за невронавигация:

  • Отлича подвижност при чувствителна анатомия, избягват се критични структури;
  • Операциите се извършват при по-минимално инвазивни граници (с малък хирургичен разрез и съкратена продължителност на операцията);
  • Гарантира по-безопасни операции и щади здравите тъкани на пациента.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2019
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.