Сърдечна и гръдна хирургия

Сподели [social_share/]

Сърдечна и гръдна хирургия

Департамент Сърдечна и гръдна хирургия предлага висококачествено здравно обслужване на пациенти от всички възрастови групи. Следвайки тази мисия, ние признаваме и уважаваме всеки човек, независимо от:

  • възраст;
  • пол;
  • раса;
  • социален статус;

Ние се отнасяме към всеки със състрадание и доброта като работим честно, почтено и справедливо. Стремим се да предложим най-съвременната и точна диагностика и техники на лечение като непрекъснато усъвършенстваме знанията и уменията си. Вярваме в нашите колеги и се отнасяме един към друг с лоялност, уважение и достойнство.

Специалистите в отделението по кардиология работят в следните направления: детска кардиология, електрофизиология и аритмия, интервенционна кардиология и онкологична кардиология. Сред процедурите, които извършват специалистите по детска кардиология, са диагностична и интервенционна сърдечна катетеризация, аортна балонна валвулопластика, вътресъдов стент, двуизмерна цветна доплерова ехография и др. В отделението по електрофизиология и аритмия, се осъществяват процедури като радиофреквентна / крио катетърна аблация, бивентрикуларен пейсинг, тилт тест и др. Процедурите, извършвани в отделението по интервенционна кардиология са коронарна ангиография, дирекционна / ротационна атеректомия, вътресъдов ултразвук и др. Лекарите в отделението по онкологична кардиология работят в посока намаляване риска при хирургична операция на рак, ограничаване на сърдечните увреждания като страничен ефект на химиотерапията, намаляване въздействието върху сърцето на лъчетерапията, която се прилага в областта на гръдния кош.

Специалистите от отделението по гръдна хирургия лекуват успешно гръдни и белодробни заболявания на пациенти от всички възрастови групи. Сред процедурите, които лекарите ни са прилагат, са:

  • медиастиносткопия;
  • бронхоскопия;
  • деформации на гръдната стена;
  • операция на диафрагмата;
  • операции на трахеята и др.

Тук широко приложение намира роботизираната хирургия – чрез триизмерни изображения и перфектен образ значително се увеличават възможностите на хирурзите да виждат анатомичните структури с най-висока разделителна способност и яснота.

Предимствата са както за специалиста, така и за пациента – тъй като не се правят разрези са налице намаляване болката, дните на хоспитализация и срока на рехабилитация, както и по-малко козметични дефекти в сравнение с традиционната хирургия.

В отделението по детска кардиохирургия. Тук екипът от кардиохирурзи, кардиолози, анестезиолози, неонатолози, специалисти в реанимацията и интензивните грижи. Той е специализиран в диагностиката и лечението на сърдечно-съдовите заболявания при новородени, деца и юноши. От значение за успешното им лечение  е последователността в цялостната грижа за пациентите – ключ към постигане на дългосрочни положителни резултати.

Отделението по сърдечно-съдова хирургия разполага с най-новите диагностични и хирургични технологии и прилага най-съвременните методи за лечение на сърдечно-съдови и белодробни заболявания.  Сред процедурите, които се извършват в отделението по сърдечна хирургия, са операции за поставяне на коронарен байпас, възстановяване на митрална/аортна/трикуспидна клапа, ендоваскуларни интервенции, белодробна тромбоендаректомия. Сред процедурите, които се прилагат в отделението по съдова хирургия, са хирургия на варикозни вени, венозен стрипинг и ексцизия, ендовенозен лазер и аблация на вени.

Интензивното отделение при сърдечно-съдова хирургия полага грижи за пациентите непосредствено след сърдечна или гръдна операция. Наблюдението е от особена важност поради физиологичните изменения, които настъпват по време на хирургична интервенция.

 

Моля прегледайте бутоните в ляво, където ще намерите подробна информация за отделенията на този департамент.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2013
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.