Урология

Урология

В департамента по урология работят лекари и медицински персонал със  сериозен опит в областта, специализирали в Турция, САЩ и Париж. Лекарите в отделението по урология са специализирани не само в клиничните медицински услуги. Те имат задълбочени познания и опит в клиничните изследвания, което им дава възможност да участват и в научни изследвания.

Чрез използването на най-съвременни технологии и сътрудничеството на екипа със специалисти от други отделения, пациентите ни – както възрастни, така и деца, получават най-модерните и ефективни диагностични и лечебни услуги, които гарантират успешното им лечение и връщането им към нормален начин на живот.

Рак на простатата

Ракът на простатата е най-честото тежко заболяване при мъжете на 40-годишна възраст, което се лекува успешно при нас.  В повечето случаи е трудно откриваемо, защото не проявява симптоми и често протича с други заболявания.  Най-новото въведение в лечението на това заболяване, прилагано при нас, е роботизираната система Да Винчи. Ползите от тази минимално инвазивна процедура са както за хирурга, чрез подобряване на прецизността и визуализация, така и за пациента – не прави разрези, намалява както болката, така и дните на хоспитализацията и срока на рехабилитация. С хирургичната роботизирана система Да Винчи. успешно се извършват и урогинекологични операции.

Отделенията в департамент урология са:

  • Онкоурология – лекуват се урологични ракови заболявания като рак на простатата, бъбреците, надбъбречните жлези, пикочния мехур, тестисите и пениса.
  • Ендоурология – извършват се ендоскопски изследвания, диагностициране и лечение на урологични заболявания на пикочо-половата система
  • Нефрология – прилагат се методи за диагностика (лабораторни и образни изследвания, бъбречна биопсия) и лечение на възпалителни заболявания на отделителната система, гломерулонефрити, гломерулни увреждания при артериална хипертония, захарен диабет и други заболявания.
  • Детска урология – отделението е специализирано в диагностицирането и лечението на вродени и придобити урологични заболявания в детска възраст. Тук се извършват всички видове оперативни процедури на отделителната и полова системи при децата.
  • Андрология – лекуват се заболявания на мъжките полови органи и тяхната превенция и лечение
  • Урогинекология – лекуват се урологични заболявания като инфекции на пикочните пътища, неспособноста да се задържа урината или други проблеми свързани с контрол на пикочния мехур.
  • Урологични травми (наранявания)

Доктори специалисти