УНГ хирургия

Сподели [social_share/]

УНГ хирургия

Отделението по УНГ хирургия диагностицира и лекува пациенти със заболявания на ушите, носа и гърлото и свързаните с тях структури на главата и шията.

Лечението на тумори в областта на главата и шията се извършва от мултидисциплинарен екип от специалисти – съвместна работа с отделението по онкология, които извършват съответната диагностика и изготвят планът на лечение.

Екипът на отделението по УНГ хирургия, съставен от отлично квалифицирани специалисти в своята област, извършват всички видове диагностични процедури и оперативни интервенции като:

 • Загуба на слуха
 • Ушни инфекции
 • Проблеми с равновесието и замайване (виене на свят)
 • Тинитус (шум в ушите)
 • Хроничен синузит
 • Носови алергии
 • Проблеми с усещането на миризми
 • Кървене от носа
 • Запушване и външен вид на носа
 • Полипи в носа
 • Запушване на слъзните канали
 • Проблеми с гласа
 • Проблеми при преглъщане
 • Гастраоезофагиален рефлукс
 • Доброкачествени и злокачествени тумори в областта на главата и шията
 • Проблеми, третирани в педиатричното отделение по оториноларингология
 • Инфекция на средното ухо
 • Проблеми със сливиците и аденоидите
 • Алергии и проблеми със синусите
 • Проблеми с въздушните пътища

Лечение на проблеми с ушите:

Една от областите на особен интерес за специалистите ни е диагностиката и лечението, както медикаментозно, така и хирургически, на проблеми, касаещи загубата на слух, ушни инфекции, затруднения в равновесието и шум в ушите.

Лечение на тумори в областта на главата и шията:

Туморите на главата и шията са група критични заболявания. Тяхната диагностика и лечение се извършва от мултидисциплинарен екип от специалисти – . сътрудничество между отделението по онкология и отделението по уши, нос и гърло.

Освен диагностиката и лечението на вертиго, смушения в равновесието и загуба на слуха, в отделението се извършват хирургични процедури за възстановяване на тъпанчето (тъпанчевата мембрана) и проблеми със средното ухо при деца (евстахиева тръба).

Лечение на проблеми със съня:

Хъркането представлява сериозен социален и здравословен проблем, който се среща по-често при мъжете отколкото при жените, при хора с наднормено тегло и с възрастта то се обостря. Диагностиката и лечението на хъркането и сънната апнея (спиране на дишането по време на сън) се извършват успешно в това.

В това отделение се извършва и диагностика и лечение на проблеми с гласа, проблеми с преглъщането и заболяването, на което през последните години се обръща особено внимание, гастроезофагиален рефлукс – преминаване на стомашно съдържимо в хранопровода, което може да увреди лигавицата на хранопровода и да причини нейното възпаление, тъй като съдържа редица агресивни фактори като солна киселина, пепсин (ензим, отговорен за смилането на белтъците в стомаха) от стомашния сок и жлъчка, попаднала в стомаха от дванадесетопръстника (началната част на тънкото черво).

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.