Минимално инвазивна хирургия и нейното приложение

Сподели [social_share/]

Минимално инвазивна хирургия и нейното приложение

Минимално инвазивна хирургия е намеса върху болестно променени тъкани, структури и органи в телесните кухини. При която травмата за пациента е многократно по-малка от тази при откритите операции.

Принципът на минимално инвазивна хирургия е в това, че през малки разрези върху кожата, в областта на болестния процес, който се намира в телесна кухина, се поставят канюли. През които се вмъкват оптика с многократно увеличение и прецизни работни инструменти. Чрез движението на камерата се оглеждат всички отдели на телесната кухина /коремна, гръдна, ставна/. По този начин е възможно да се поставя и диагноза при неясни и спешни случаи.

Лапароскопията е минимално инвазивна операция представляваща директен оглед на органите в малкия таз и коремната кухина. Това се прави с помощта на инструмент съчетаващ оптична система и осветително тяло през малък отвор в областта на пъпа. Използва се като диагностично средство и хирургичен метод.

Към минимално инвазивните хирургия се отнасят и ендоскопските процедури, при които през естествените отвори на тялото /хранопровод, дебело черво, пикочен канал/ се въвеждат инструменти за диагностика и лечение на много заболявания, включително и онкологични. При нас този вид ендоскопски операции са широко застъпени в хирургията, гастроентерологията, урологията и гинекологията. Все по-широко е приложението на ендоскопските методи на диагностика и лечение при ортопедичните заболявания.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.