Минимално инвазивна хирургия

Минимално инвазивна хирургия

При минимално инвазивна хирургия травмата за пациента е многократно по-малка от тази при откритите операции.

роботизирана хирургия Da Vinci в Анадолу Медицински Център

Принципът на минимално инвазивна хирургия е в това, че през малки разрези върху кожата, в областта на болестния процес се поставят канюли. През тях се вмъкват оптика с многократно увеличение и прецизни работни инструменти. Чрез движението на камерата се оглеждат всички отдели на телесната кухина (коремна, гръдна, ставна). По този начин е възможно да се поставя и диагноза при неясни и спешни случаи.

Лапароскопия

Лапароскопията е минимално инвазивна операция, която ползва директен оглед на органите в малкия таз и коремната кухина. Това се прави с помощта на инструмент, съчетаващ оптична система и осветително тяло през малък отвор в областта на пъпа. Използва се като диагностично средство и хирургичен метод.

Ендоскопия

Към минимално инвазивните хирургия се отнасят и ендоскопските процедури, при които през естествените отвори на тялото /хранопровод, дебело черво, пикочен канал/ се въвеждат инструменти за диагностика и лечение на много заболявания, включително рак. Този вид ендоскопия е широко застъпена в хирургията, гастроентерологията, урологията и гинекологията. Все по-широко е приложението на ендоскопските методи на диагностика и лечение при ортопедичните заболявания.

Роботизирана хирургия

Роботизираната хирургия ползва нов клас системи, които съчетават триизмерни изображения в реално време и управление на инструментите с максимална маневреност в ограничени пространства. Повече за роботизираната хирургия в Анадолу Медицински Център можете да прочетете тук. Роботизираната хирургична система да Винчи често се предпочита в онкологичната хирургия и при трансплантацията на органи.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.

Доктори специалисти