Коремна хирургия

Kоремна хирургия

В отделението по коремна хирургия се извършват много и различни дейности, които варират от реанимацията, парентералното/ентерално хранене и хирургичното лечение на инфекции до сложни операции, извършвани от хирурзите в тази специалност.

хирургия в Анадолу Медицински Център

В отделението специалистите прилагат най-съвременните методи на лечение и гарантират на своите пациенти бързо, безболезнено и лесно възстановяване и връщане към ежедневните навици.

Отделението по коремна хирургия към Анадолу Медицински Център включва редица тясно специализирани отделения, всяко от които  разполага с екип от експерти и развита инфраструктура.

Специализирани звена по коремна хирургия:

 • Хирургия на езофагус, стомах и тънки черва
 • Хирургия на дебело черво
 • Травматична хирургия и отделение по реанимация
 • Хирургия на черен дроб, жлъчка, жлъчни канали
 • Хирургично лечение на инфекции

Поради огромния обхват на тази област, отделението по коремна хирургия към Анадолу Медицински Център работи в тясно сътрудничество и координация с много други дисциплини.

Мултидисциплинарен подход

Преобладаващата част от пациентите на отделението по коремна хирургия страдат от различни видове рак. Отделенията по гастроентерология, радиология/интервенционална радиология, патология, медицинска онкология и радиационна онкология работят в сътрудничество. За да диагностицират заболяването и да планират хирургичната интервенция и постоперативните етапи.  Отделението по обща хирургия си сътрудничи и с отделенията по:

  • ендокринология и инфекциозни болести;
  • отделението по гръдна хирургия
  • отделението по уши, нос и гърло при лечението на някои видове рак на езофагуса.

Друга област, свързана с коремната хирургия е травматологията. Тъй като при пациентите преживяли травми често се наблюдават множество наранявания на органни системи, отделенията по ортопедия, неврохирургия, урология и сърдечно съдова хирургия работят в непосредствено сътрудничество. Отделението по коремна хирургия координира тези клонове на медицината при случаите тежки мултиорганни травми.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.