Приложение на Da Vinci в гинекологията

Da Vinci в гинекологията

Хирургична система Da Vinci XI е от най-високо ниво. Създадена, за да увеличи възможностите на хирурзите чрез 3D-визуализация и перфектен образ. Чрез нея анатомичните структури се виждат с най-висока разделителна способност и яснота.

роботизирана хирургия DaVinci в Анадолу Медицински Център

Роботизираната система Da Vinci осигурява удобство за работа на хирурга. Благодарение на подробното изображение и високата маневреност, манипулациите се извършват лесно, бързо и прецизно.

Роботизираната хирургия е от значение и за пациентите – кръвозагубата и болката значително намаляват, избягват се възможни инфекции и отваряне на раната. Това се отразява в намаляване на престоя в болницата, по-бързо възстановяване и връщане към нормален живот, по-добри козметични резултати.

Приложение на роботизираната хирургия в гинекологията

Използването на системата Da Vinci в гинекологията е от особено значение при лечението на онкологичните заболявания, тъй като позволява съчетаването на максимална радикалност с минимална травма на съседните органи, кръвоносните съдове и нервите.

Роботизираната система Да Винчи e ефективна алтернатива на отворената операция и предлага щадящо лечение на гинекологични заболявания.

Заболяванията, които могат бъдат лекувани с робота Da Vinci в гинекологията са:

  • рак на маточната шийка;
  • рак на матката;
  • кисти и миома на матката;
  • тумори на яйчниците и маточните тръби;
  • ендометриоза;
  • жени с наднормено тегло с горните страдания.

Някои приложения на Da Vinci в гинекологията

При пациентки с онкологични заболявания се налага отстраняване и на тъканите около матката, т.нар. радикална хистеректомия.

Преди въвеждане на хирургичния робот Da Vinci в гинекологията, се правеше голям разрез в областта на корема. Сега системата Da Vinci позволява прецизна манипулация през няколко малки среза, а увеличението на наблюдението в оперативното поле е десеткратно.

Пациентките се изписват от болница в рамките до 24-36 часа и много скоро след това могат да се върнат към ежедневните си дейности.

Едни от най-честите роботизирани операции в гинекологията са за отстраняване миома.

Днес, вместо отстраняване на матката чрез затворена хирургическа процедура, се предпочита отстраняването на миомата. Невъзможното в лапароскопията двойно или тройно зашиване на матката, може да се извърши с помощта на роботизирана хирургия.

Освен това при лапароскопия достъпът до миоми в области, близки до вътрешността на матката, е ограничен, а с помощта на роботизираната хирургия – лесно се отстраняват много големи или много на брой миоми, намиращи се в страничните и в задни места на матката.

Пролапсът на органи в таза поради напреднала възраст, затлъстяване или раждане води до редица здравословни проблеми, основно инконтиненция (невъзможност за задържане на урина).

Сакроколпопексията или „повдигане на пролапсирал орган до нормалната му позиция“, се прилага успешно със системата Da Vinci в гинекологията.

Преди появата на робота Da Vinci, тези процедури се извършваха с отворена хирургия и бяха свързани с постоперативни болки и продължителен възстановителен период. Сега системата Da Vinci позволява на пациентките да се оперират с малки срезове и да се върнат към ежедневието си скоро след операцията, без да изпитват болки и без рискове от усложнения като инфекции и големи белези.

Пациентките се изписват в рамките на 2-3 дни.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.