Приложение в гинекологията на хирургична система Da Vinci

Сподели [social_share/]

Приложение в гинекологията на хирургична система Da Vinci

Хирургична система Da Vinci е от най-високо ниво, създадена, за да увеличи възможностите на хирурзите чрез 3D-визуализация и перфектен образ. Чрез нея анатомичните структури се виждат с най-висока разделителна способност и яснота.

Използването на системата е от особено значение при лечението на онкологичните заболявания, тъй като позволява съчетаването на максимална радикалност с минимална травма на съседните органи, кръвоносните съдове и нервите.

Роботизираната система Да Винчи e ефективна  алтернатива на операция, която  предлага адекватно лечение на конкретното заболяване.

Заболяванията, които могат бъдат лекувани с робота Da Vinci, са:

  • рак на маточната шийка;
  • рак на маточното тяло;
  • миома на матката;
  • тумори на яйчниците и маточните тръби;
  • ендометриоза;
  • жени с наднормено тегло с горните страдания.

Роботизираната хирургична система Da Vinci осигурява удобство за работа на хирурга. Благодарение на подробното изображение и високата маневреност, манипулациите се извършват лесно, бързо и прецизно.

Роботизираната хирургия е от значение и за пациентите – кръвозагубата и болката значително намаляват, избягват се възможни инфекции и отваряне на раната, намаляване на престоя в болницата, по-бързо възстановяване и връщане към нормален живот, по-добри козметични резултати.

Роботизирана хирургия при рак на матката и маточната шийка

Преди въвеждане на хирургичния робот Da Vinci, отстраняването на матката – хистеректомия, налагаше голям разрез в областта на корема.

Сега системата Da Vinci позволява прецизна манипулация през няколко малки среза, а увеличението на наблюдението в оперативното поле е 10-кратно.

При пациентки с онкологични заболявания се налага отстраняване и на тъканите около матката, т.нар. радикална хистеректомия.

Пациентките се изписват от болница в рамките до 24-36 часа и много скоро след това могат да се върнат към ежедневните си дейности.

Роботизирана хирургия за отстраняване на миома

Чрез роботизирана хирургия успешно се извършват операции за отстраняване на миома – най-честите операции в гинекологията.

Днес, вместо отстраняване на матката чрез затворена хирургическа процедура, се предпочита отстраняването на миомата. Невъзможното в лапароскопията двойно или тройно зашиване на матката, може да се извърши с помощта на роботизирана хирургия. Освен това при лапароскопия достъпът до миоми в области, близки до вътрешността на матката, е ограничен, а с помощта на роботизираната хирургия – лесно се отстраняват много големи или много на брой миоми, намиращи се в страничните и в задни места на матката.

Други хирургични гинекологични процедури

  • Пролапсът на органи в таза поради напреднала възраст, затлъстяването или раждането води до редица здравословни проблеми, основно инконтиненция – невъзможност за задържане на урина.
  • Сакроколпопексията или „повдигане на пролапсирал орган до нормалната му позиция“, се прилага успешно със системата Da Vinci.

Преди появата на робота Da Vinci, тези процедури се извършваха с отворена хирургия и бяха свързани с постоперативни болки и продължителен възстановителен период.

Сега системата Da Vinci позволява на пациентките да се оперират с малки срезове и да се върнат към ежедневието си скоро след операцията, без да изпитват болки и без рискове от усложнения като инфекции и големи белези.

Пациентките се изписват в рамките на 2-3 дни.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.