Често задавани въпроси за ин витро

Често задавани въпроси за ин витро

Отговаряме на някои от най-често задаваните въпроси за ин витро лечението, които задават мъжете и жените, страдащи от безплодие. Отговорите не са изчерпателни и са с информативен характер. За повече информация, моля свържете се с нас.

ин витро в Анадолу Медицински Център

ин витро в Анадолу Медицински Център

Двамата ли трябва да се консултират с лекар?

Мъжът и жената трябва заедно да направят консултация с лекар. Поради редица културни предразсъдъци жените са тези, които се изпращат на лекар по безплодие, а мъжете се преглеждат в краен случай или въобще не се обръщат към лекар. За да се реши проблемът, мъжете трябва да действат заедно с жените. Не е достатъчно да се направи само анализ на спермата.

Кога се извършва ин витро оплождане?

Инвитро оплождане се прилага при двойки, които не могат да заченат след:

Едно и също ли е ин витро оплождане и микроинжектиране?

Ин витро оплождане е най-общия термин за този метод. Микроинжектирането е един от методите на лечение, който се ползва при оплождането ин витро. Микроинжектирането е процедурата, при която сперматозоидът се инжектира в яйцеклетката, за да бъде тя оплодена.

Съществува ли риск от аномалии при деца, заченати с инвитро?

Ако причината да се прибегне до ин витро оплождане е сериозно увреждане на спермата, поради генетичен фактор, то рискът от аномалия при бебето нараства с 1%.

Рискът от аномалии при прилагане на лечение с метода ин витро по други причини не се счита за по-висок отколкото при нормалното забременяване.

Успешност на ин витро процедурата

Какъв шанса за успех?

Днес около 90 % от двойките, които не могат да имат деца, успяват да станат родители след правилно лечение. Останалите 10% не успяват да забременеят поради много сериозни причини. В случаите когато не съществува производство на сперматозоиди при мъжа или жената не произвежда яйцеклетки, то тогава няма какво да се направи. Друг случай, в който е невъзможно забременяването, е когато жената има тежки и сериозни поражения в матката.

Какъв е шанса за успех от първа ин витро процедура?

При жените под 35 годишна възраст

При жени под 35 години вероятността от забременяване от първия път е 50-60 %. Но за съжаление с всеки следващ опит шансовете намаляват. Благодарение на напредналите технологии, жените под 35 години, без сериозни проблеми, могат да забременеят след максимално три опита.

При жените над 35 годишна възраст

Докато при жени над 40-годишна възраст, шансовете за забременяване и по естествен начин намаляват, вероятността от забременяване е по-ниска, около 25 %. Поради това в тази възрастова група при лечение могат да бъдат приложени и допълнителни процедури.

Kолко често може да бъде повторена ин витро процедурата?

Ин витро процедура изисква както финансова, така и психологична стабилност. Тъй като в процеса на лечение, двойките са подложени на емоционален стрес, след известно време неуспешни опити, те трябва да могат да се примирят с положението.

Предходната процедура да се използва като показател за всеки следващ опит. Ако резултатът не е положителен, въпреки всички нормални показатели, нов опит може да се направи, но задължително след изследване и установяване на причините за неуспеха от последната процедура.

Какво следва след 2-3 неуспешни опита?

При 2-3 неуспешни опита трябва да се прегледат обстойно лечебните стъпки, предприети преди оплождането ин витро, и лабораторните анализи на ембрионите. Ако е необходимо, двойката отново преминава през процедурата. Възможно е и да се направят допълнителни генетични изследвания. Получените резултати определят избора за по-нататъшното лечение.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.