Гинекология

Гинекология

Специалистите в отделението по гинекология се занимават с профилактиката, диагностиката и лечението на гинекологични заболявания при жени от всички възраст.

грижа за пациента в Анадолу Медицински Център

грижа за пациента в Анадолу Медицински Център

 

Отделението има две подразделения – гинекологична онкология и урогинекология. Основното задължение на специалистите е превенция и лечение на гинекологични и репродуктивни заболявания чрез прилагане на иновативни методи и подходи.

В гинекологична онкология се лекуват пациентки със злокачествени заболявания на женските гениталии:

  • рак на матката;
  • рак на яйчниците;
  • миома и др.

В отделението по Урогинекология се лекуват пациентки с нарушения на:

  • тазовото дъно;
  • инконтиненция;
  • пролапс на органите от малкия таз;
  • хронични болки в таза;
  • нарушения на половата система и др.

Диагностициране на рак в областта гинекология

За ранна диагноза на гинекологичните видове рак е необходимо да се правят редовни гинекологични прегледи. Първото изследване, което трябва да се направи на пациента, е изследване с цитонамазка. Ако бъдат открити нарушения в състоянието на матката, за потвърждаването или елиминирането им е необходимо да бъдат извършени допълнителни изследвания като колпоскопия, биопсия и базов ендоцервикален кюретаж. В този ред трябва да бъдат нашите действия и процедури за диагноза и лечение на раковото заболяване.

Лечение в отделението по Гинекология

В лечението на гинекологични проблеми се прилагат както традиционни методи така и минимално инвазивни подходи като роботизирана хирургия Да Винчи.

Когато се планира гинекологично онкологично лечение в Анадолу Медицински Център се действа съобразно насоките на Американското Дружество по Онкология и Американското Дружество по Гинекология и Акушерство. При онкологично заболяване се прилага мултидисциплинарен подход за комбиниране на хирургия с лъчетерапия и химиотерапия. Следователно пациентите на Анадолу Медицински Център получават лечение, което не по-различно от прилаганото в клиники Johns Hopkins, Mayo Clinic или MD Anderson в САЩ.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.