Урогинекология

Сподели [social_share/]

Урогинекология

Отделението по Урогинекология към Анадолу Медицински Център предоставя услуги за лечение при нарушения на тазовото дъно – тук се включват;

  • инконтиненция (неконтролирано изпускане на урината);
  • пролапс (пропадане) на органите от малкия таз;
  • хронични болки в таза;
  • нарушения на половата система;
  • затруднения при изпразване на пикочния мехур и червата.

Поради анатомичните и функционални отношения между пикочните и гениталните органи на жената патологичните процеси от едната система могат да засегнат и другата и да доведат до поява на урологични заболявания. Симптомите, възникващи от долните пикочни пътища, често приличат на гинекологични. И обратно – някои пикочни симптоми могат да бъдат причинени от заболявания на гениталните органи, без да бъде налице урологично забо­ляване. Поради това редовният профилактичен преглед е единственият начин да се открие дадено заболяване в ранна фаза, в етап, в който може да бъде третирано.

Факторите, които предизвикват допълнителното увреждане на тазовото дъно могат да бъдат – травматични раждания, продължителната тежка физическа работа и др. Подобен проблем води не само до анатомично, но и до психогенно травмиране на пациентките.

С напредване на технологиите урогинекологията се е развила достатъчно, за да постави правилната диагноза и да предложи правилното лечение. В отделението се прилагат най-съвременните техники  и методи, при които не само ефектът е със значително по-висок процент, но и се постига много по-бързо и безболезнено възстановяване.

Отделението по Урогинекология предоставя услуги за лечението на заболявания на тазовото дъно:

  • Уринарна инконтиненция
  • Пролапс на тазовите органи
  • Фекална инконтиненция и нарушения на половата система

 

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.