Урогинекология

Урогинекология

Отделението по Урогинекология към Анадолу Медицински Център предоставя услуги за лечение при нарушения на тазовото дъно.

грижа за пациента в Анадолу Медицински Център

грижа за пациента в Анадолу Медицински Център

Същност на урогинекологията

Урогинекологията е подспециалност на гинекологията. В някои страни е известна като женска тазова медицина или урологична гинекология. Специалността управлява клинични проблеми, свързани с дисфункция на тазовото дъно и пикочния мехур. Нарушенията на тазовото дъно засягат пикочния мехур, репродуктивните органи и червата. Все по-често урогинеколозите полагат грижи за жени, които са претърпели травма на перинеума по време на раждане.

Лекувани заболявания в отделението по Урогинекология:

  • уринарна инконтиненция (неконтролирано изпускане на урината);
  • пролапс на тазовите органи (пропадане на органите от малкия таз);
  • хронични болки в таза;
  • нарушения на половата система;
  • затруднения при изпразване на пикочния мехур и червата;
  • фекална инконтиненция.

 Прецизна диагностика

Поради анатомичните и функционални отношения между пикочните и гениталните органи на жената патологичните процеси от едната система могат да засегнат и другата и да доведат до поява на урологични заболявания. Симптомите, възникващи от долните пикочни пътища, често приличат на гинекологични. И обратно – някои пикочни симптоми могат да бъдат причинени от заболявания на гениталните органи, без да бъде налице урологично забо­ляване. Поради това редовният профилактичен преглед е единственият начин да се открие дадено заболяване в ранна фаза, в етап, в който може да бъде третирано.

Факторите, които предизвикват допълнителното увреждане на тазовото дъно могат да бъдат – травматични раждания, продължителната тежка физическа работа и др. Подобен проблем води не само до анатомично, но и до психогенно травмиране на пациентките.

Съвременно лечение в Урогинекология

С напредване на технологиите урогинекологията се е развила достатъчно, за да постави правилната диагноза и да предложи правилното лечение. В отделението се прилагат най-съвременните техники  и методи. Тежките реконструктивни операции могат да бъдат заменени с минимално инвазивни методи. Консервативното лечение е много по-травматично за пациента, прави се с разрез на коремната кухина и възстановяването е много по-дълго.  С лапароскопия и роботизирана хирургия се постига не само по-добра успеваемост, но и много по-бързо и безболезнено възстановяване.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.

Доктори специалисти