Сентинелни лимфни възли тяхната биопсия

Сподели [social_share/]

Сентинелни лимфни възли тяхната биопсия

Едно от най-честите усложнения при рак на гърдата е разпространението на рака (метастази) в други органи. При тези пациенти, сцинтиграфията на сентинелни лимфни възли е методът, който е най-прецизен в диагностиката и с най-добри възможности за мониторинг.  Сцинтиграфията e диагностично изследване за идентифициране на разпространението на ракови клетки във лимфните възли.

Общоприето е, че сентинелни лимфни възли са първите лимфни жлези, до които достигат раковите клетки от първичния тумор. Тъй като раковите клетки проникват от тук, степента, в която раковите клетки са навлезли в сентинелните лимфни възли, дава важна информация за стадия на заболяването и подпомага избора на бъдещо лечение.

След като специалист по нуклеарна медицина е идентифицирал сентинелните лимфни възли с помощта на картографираща техника, хирургът трябва да ги отстрани.

Биопсията на сентинелна лимфна жлеза се изпълнява като се инжектира радиоактивен индикатор в зоната. Той достига зоната на подмишницата или близкия сентинелен лимфен възел след 5-7 минути. Може да има повече от един сентинелен лимфен възел, средно са два възела. След отстраняването на лимфния възел може да се оцени потенциала за метастазиране на туморните клетки. Ако не се открият туморни клетки, процедурата се прекратява. Счита се, че този резултат означава, че останалите лимфни възли могат да не се отстраняват. Но ако се открият ракови клетки в първия сентинелен лимфен възел, то трябва да се отстранят още лимфни възли.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.