Електрофизиология и аритмия

Сподели [social_share/]

Електрофизиология и аритмия

Отделението по електрофизиология и аритмия към Анадолу Медицински Център осигурява диагностика и широк спектър от инвазивно и неинвазивно лечение на сърдечна аритмия и свързаните с нея кардиологични проблеми.

Елекрофизиологията дава важна информация относно механизма, прогнозите, рисковете от сериозни симптоми и лечението на аритмия. Електрофизиологията дава възможност да се изследват сърдечните смущения при контролирани обстоятелства. С помощта на специални изолирани проводници, наречени катетри, лекарят идентифицира нарушенията на ритъма и избира най-добрият метод на лечение. Поставят се интравенозни катетри, обикновено от вената в областта на слабините, за да могат да се изследва дясната страна на сърцето. В дясната страна на сърцето записите дават много ясна картина за нормалната последователност на електрическо активиране в сърцето.

В допълнение, сърцето може да бъде подчинено по най-различни начини в опита да се предизвика необичаен ритъм, ако той съществува. След като са поставени катетрите, лекарят изследва смущенията на сърдечния ритъм като подава към сърцето малки електрически импулси (от изкуствен пейсмейкър през един от катетрите), за да го накара да бие с различни темпове.

Нашият опитен екип прилага най-модерни технологии при поставянето на диагнози и извършването на интервенционни процедури, включително при атриална фибрилация и аблация при вентрикуларна тахикардия. Отделението осъществява и активна хирургична програма за лечение на аритмия.

Процедурите, които отделението по електрофизиология и аритмия предлагат са:

  • Поставяне на пейсмейкър и имплантируеми кардиовертер дефибрилатор (ICD)
  • Радиофреквентна / крио катетърна аблация
  • Триизмерно картографиране – EnSite NavX; безконтрастно картографиране
  • Бивентрикуларен пейсинг (CRT)
  • Тилт тест
  • Холтер мониторинг
  • Запис на събитие (записващо устройство за събития за 1 месец)
  • Тест за микроволтови промени в Т-вълните
  • Кардиоверзио и медикаментозно лечение

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.