Гръдна хирургия

Сподели [social_share/]

Гръдна хирургия

Отделението по гръдна хирургия към Анадолу медицински център успешно лекува гръдни и белодробни заболявания като прилага най-модерни методи при пациенти от всички възрасти.

В отделението по гръдна хирургия се извършват следните процедури:

 • Операции при ракови заболявания
 • Операция на емфизем
 • Минимално инвазивна гръдна хирургия (биопсия на бял дроб и плевра, симпатектомия при хиперхидроза и лобектомия, извършвани с видеоторакоскопска хирургия)
 • Медиастиносткопия, бронхоскопия
 • Деформации на гръдната стена (техника на Nuss)
 • Тумори на гръдната стена
 • Операция на диафрагма
 • Операции при туберкулоза
 • Операции на трахеята и поставяне на стент

Роботизираната гръдна хирургия

Роботизираната хирургия предоставя възможности за извършване на много сложни интервенции по затворен начин. Благодарение на  триизмерни изображения с висока разделителна способност и инструменти с чувствително контролирани движения, хирургът преодолява ограниченията на операциите, извършени по традиционен начин. В сравнение с възможността на човешката ръка да извършва 180 градусови движения, всеки лост на робота da Vinci извършва 540 градусови движения, което осигурява повече прецизност на хирурга.

При сложни операции роботизираната гръдна хирургия се откроява като много по-успешен метод и спрямо видео-асистираната торакоскопия (VATS). При видео-асистираната торакоскопия изображението е двуизмерно, с което се загубва чувството за дълбочина. Чрез робота изображенията са триизмерни, с висока разделителна способност и увеличение 10-12 пъти. Не по-маловажно е ограничената способност на движение на уредите при видеоторакоскопия спрямо много висока способност за маневриране с възможността за 540 градусово движение на лостовете на робота. Това повлиява на координацията между очите и ръцете, което е от жизненоважно значение при манипулациите в гръдната хирургия. Усъвършенстването в областта на роботизираната хирургия, ще позволи да се правят все по-сложни интервенции, които не могат да се извършват с традиционните инструменти за лапароскопия и тораскопия.

За оперативно лечение на рак на белите дробове се извършват следните операции:

 • белодробна резекция
 • пневмонектомия
 • лобектомия
 • сегментектомия
 • медиастинална лимфна дисекция

 

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.