Радиология

Радиология

Отделението по радиология разполага с модерна апаратура и система за споделяне на изображениято до всички отделения на Анадолу Медицински Център.

радиология в Анадолу Медицински Център

В отделение по радиология се извършват следните процедури:

 • Ядрено магнитен резонанс, компютърна томография и ултразвук
 • Каутеризация на кисти, абсцеси, жлъчни канали и тумори
 • Минимално инвазивни процедури като балонна ангиопластика, поставяне на стент и емболизация чрез бипланна дигитална ангиография за корекция на различни съдови заболявания.

Оборудване на отделението по радиология:

Отделението по радиология към Анадолу медицински център разполага със следното оборудване:

 • 3 Tesla MR 104×48″ Total Imaging Matrix
 • 1.5 Tesla MR 76×32 ” Total Imaging Matrix
 • 2×128-row Flash CT
 • Дигитална субтракционна ангиография (DSA)
 • Дигитална флуороскопия
 • Дигитална рентгенография
 • Ултразвук и мамография
 • Доплерова ултрасонография

Ядрено магнитен резонанс (ЯМР)

Ядрено магнитен резонанс се използват при диагностициране на различни заболявания. Също така може да се използва и при ангиографски, спектроскопични, функционални анализи и анализи на тъканното хранене (перфузия-дифузия) на всички органи, особено на сърцето и мозъка.

TIM (Total Imaging Matrix) технологията може да направи изображение на цялото тяло (до 205 см) без да го разделя на части. Използва специални намотки, чрез които цялото тяло се сканира за 30 минути. Сканирането започва от краката, която е предимство за страдащите от клаустрофобия. Процесът е ускорен, пациентът трябва да задържа дъха си за по-кратко, а благодарение на някои подобрения, шумът е намален с 97%. Всички тези характеристики допринасят за спокойствието на пациента.

Мултидетекторна компютърна томография (MDCT)

Мултидетекторната компютърна томография (MDCT) извършва сканирането много бързо и е с голяма диагностична стойност.
Структури, които се движат, като сърцето и коронарните кръвоносни съдове могат да се прегледат без да се налага ангиограма. С този апарат може да се оцени риска от коронарна болест на сърцето и наличието на съдови блокажи.

Дигитална субтракционна ангиография

Чрез тази апаратура могат да се преглеждат кръвоносните съдове в мозъка, черния дроб, бъбреците, аортата и различни органи без рентгеново облъчване и контрастни вещества. Благодарение на дигиталната субтракция, костните структури са слабо видими за сметка на подобрената видимост на всички кръвоносни съдове. Триизмерните изображения, получавани с ротационната ангиография, са в помощ на хирурга и интервенционния радиолог при диагностициране на заболяването и планирането на лечението.

Ултразвук и мамография

Образната диагностика се използва за ранно откриване на заболявания на гърдите. Обикновено ултразвук на гърдата се препоръчва като скринингова процедура за жени под 40-годишна възраст. За жените над 40 години предпочитаната техника е мамография. Диагностицирането на туморни образувания може да стане чрез стереотактична биопсия и методи на маркиране.

Доплерова ултрасонография

При това изследване се използват отразени звукови вълни, за да се наблюдава кръвния поток през кръвоносните съдове. Така лекарите могат да открият аномалии в кръвотока в основните артерии и вени като тези на ръцете, краката и шията.

Система за архивиране и споделяне на изображенията от радиология до всички отделения на болницата

Отделението по радиология е оборудвано с най-съвременна техника Цялото оборудване е разположено на едно място, така че получените изображения могат да се обменят. Това създава инфраструктура, чрез която процедурите могат да се извършват лесно и бързо.

Използваме система (PACS) и те могат да бъдат ползвани във всяко отделение на болницата. Системата архивира изображенията и споделянето им е съвсем лесно. Така, настоящите и предишни записи, които са важни при проследяване на хронични заболявания и рак, могат бързо за бъдат сравнявани. Рентгеновите снимки, направени от опитен рентгенолог, могат да бъдат незабавно разчетени в поликлиниката, интензивното отделение и операционните зали.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.