Радиология

Сподели [social_share/]

Радиология

Отделът по радиология към Анадолу Медицински Център е оборудван с най-съвременна техника и посреща нуждата на пациенти и лекари от диагностика и лечение денонощно и без почивен ден. Цялото оборудване е разположено на едно място, така че получените изображения могат да се обменят. Това създава инфраструктура, чрез която процедурите могат да се извършват лесно и бързо.  

Системата архивира изображенията, а изваждането им от архива и споделянето е съвсем лесно. Така, настоящите и предишни записи и изображения, които са толкова важни при проследяване на хронични и ракови заболявания, могат бързо за бъдат сравнявани. Всички анализи се провеждат чрез система PACS (система за архивиране и комуникация на изображения) и могат да бъдат получени навсякъде в болницата. Рентгеновите снимки, направени от опитен рентгенолог, могат да бъдат незабавно разчетени в поликлиниката, болницата и интензивното отделение и операционните зали.

В радиологичното отделение се извършват следните процедури:

 • Магнитен резонанс, компютърна томография и ултразвук
 • Каутеризация на кисти, абсцеси, жлъчни канали и тумори
 • Минимално инвазивни процедури като ангиопластика (балонна), поставяне на стент и емболизация (затваряне на анормални или кървящи кръвоносни съдове) чрез бипланна дигитална ангиография за корекция на различни съдови заболявания.

Радиологичното отделение към Анадолу медицински център разполага със следното оборудване:

 • 3 Tesla MR 104×48″ Total Imaging Matrix
 • 1.5 Tesla MR 76×32 ” Total Imaging Matrix
 • 2×128-row Flash CT
 • Бипланна дигитална ангиография (DSA – дигитална субтракционна ангиография)
 • Дигитална флуороскопия
 • Дигитална рентгенография
 • Ултразвук за мамографски изследвания
 • Доплерова ултрасонография

Магнитен резонанс (MR):

Магнитният резонанс, чийто изображения с висока резолюция, се използват при диагностициране на различни заболявания, може да се използва и при ангиографски, спектроскопични, функционални анализи и анализи на тъканното хранене (перфузия-дифузия) на всички органи и особено на сърцето и мозъка.

Чрез TIM (Total Imaging Matrix) технологията, при която се използват специални намотки, цялото тяло може да бъде сканирано от горе до долу за 30 минути. TIM технологията може да направи изображение на цялото тяло (до 205 см) без да го разделя на части.
Сканирането започва от краката, която е предимство за страдащите от клаустрофобия. Процесът е ускорен, пациентът трябва да задържа дъха си за по-кратко, а благодарение на някои подобрения, шумът е намален с 97%. Всички тези характеристики допринасят за спокойствието на пациента.

Компютърна томография:

Мулти-детекторната компютърна томография (MDCT) извършва сканирането много бързо и е с голяма диагностична стойност.
Структури, които се движат, като сърцето и коронарните кръвоносни съдове могат да се прегледат без да се налага ангиограма. С този апарат може да се оцени риска от коронарна болест на сърцето и наличието на съдови блокажи.

Дигитална субтракционна ангиография:

Чрез тази апаратура могат да се преглеждат кръвоносните съдове в мозъка, черния дроб, бъбреците, аортата и различни органи без рентгеново излъчване и химикали (контраст). Благодарение на дигиталната субтракция, костните структури са слабо видими за сметка на подобрената видимост на всички кръвоносни съдове. Триизмерните изображения, получавани с ротационната ангиография, са в помощ на хирурга и интервенционния радиолог при диагностициране на заболяването и планирането на лечението.

Ултразвук за мамографски изследвания:

Образната диагностика се използва за ранно откриване на заболявания на гърдите, докато диагностицирането на образувания може да стане чрез стереотактична биопсия и методи на маркиране.

Доплерова ултрасонография:

При това изследване се използват отразени звукови вълни, за да се наблюдава кръвния поток през кръвоносните съдове. Така лекарите могат да открият аномалии в кръвотока в основните артерии и вени като тези на ръцете, краката и шията.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.