MR Linac CMM

MR Linac CMM

Още по-прецизна технология в радиационната онкология, която проследява тумора в реално време стъпка по стъпка

 

MR Linac - нова радиационна технология за лечение на рак, Анадолу Медицински Център

 

Какво е MR Linac?

MR Linac е технология, която за първи път съчетава устройство за високомагнитен резонанс (MRI) и линеен ускорител (лъчелечение) в едно устройство. Комбинацията от тези две мощни технологии позволява радиационните онколози да проследяват местоположението на тумора и да наблюдават всяко негово движение по време на лъчението.

Какви са предимствата на MR Linac?

MR Linac осигурява контрол в реално време на изпращаните радиационни лъчи от линейния ускорител към туморните мишени чрез изображения с висока разделителна способност.

По този начин се намалява обхвата на третираните зони, което минимизира негативните ефекти, свързани с радиацията. MR Linac е специално устройство, което с безпрецедентна прецизност позволява да се наблюдава реакцията на радиацията по време на курса на лечение. Ако е необходимо, всяка сесия на лъчение може да се пренастрои в зависимост от текущия размер и форма на тумора.

MR Linac осигурява изключително прецизно облъчване, особено при лечение на тумори с малък размер. Той има жизненоважна роля в случаите, когато заболяването се е разпространило в различни части на тялото. Също така, при повторно лечение на пациенти, които преди това са били подложени на лъчетерапия.

Какво отличава “г-н Линак” от другите технологии?

Традиционната лъчетерапия изисква използването на КТ изображения, които се използват в различни лечебни сесии. Те се използват и при хирургична процедура за поставяне на радиоактивни индикатори. MR Linac обаче ни предоставя MR изображения в реално време на лъчението. Това намалява допълнителното излагане на радиация, в сравнение с традиционните лъчелечения, което намалява страничните ефекти.

MR Linac осигурява изключително качество на изображението и гарантира по-ясното виждане на тумора и здравите органи около него. Снимките в реално време позволяват да се идентифицират ежедневните анатомични промени на пациента и да се прилага адаптивна лъчетерапия, ако е необходимо. Така лечението лесно се оптимизира – туморът се прицелва по-добре и дозата радиация към здравите тъкани се минимизира. По този начин MR Linac подобрява качеството на живот на пациентите като намалява токсичността в здравите органи.

Колко време отнема лечението с MR Linac?

Продължителността на лечението варира в зависимост от зоната, която ще се третира. Процедурите отнемат от 30 до 40 минути. Ако обаче е необходима подготовка на третираната зона или туморът се локализира в зона със значително движение, продължителността на лечението може да бъде по-голяма. Пациентите могат да се върнат към ежедневието си веднага след лъчетерапия с MR Linac.

Поискайте безплатно второ медицинско мнение като попълните формата за контакт. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.

Доктори специалисти