Диагностика и лечение на сарком

Диагностика и лечение на сарком

Успешното лечение на сарком зависи от опита на специалистите и мултидисциплинарния подход в диагностиката и лечението. Ето защо Анадолу Медицински Център обособи специализиран център, къде се осъществява пълно медицинско обслужване на пациентите.

хирургия в Анадолу Медицински Център

Диагностика на сарком:

Поради липсата на ясни симптоми на сарком е необходимо да се извърши всеобхватна диагностика от опитни специалисти. Тя включва:

 • медицински преглед;
 • кръвен тест за онкомаркери;
 • биопсия;
 • радиография;
 • компютърно изображение от скенер или ядрено магнитен резонанс.
 • сканиране на костите чрез сцинтиграфия.

Лечение на сарком

В процеса на лечение се взема предвид не само вида и хода на заболяването, но и възрастта и общото състояние на пациента. В зависимост от вида сарком се използват различни методи на лечение. Най-честите методи за лечение са:

 • Хирургично лечение

Хирургична интервенция се провежда при почти всички пациенти. Операцията цели да премахне колкото е възможно повече ракови клетки и околните здрави клетки, за да се предотвратят рецидиви. В съвременната медицинска практика се прилага подход за премахване на злокачествената формация без ампутация на крайниците или други засегнати части на тялото. Засегнатият участък от костта се реконструира чрез използване на костен цимент или костна тъкан от друга част от тялото на пациента или от донор. При отстраняване на големи участъци от костите се поставят импланти.

 • Химиотерапия за лечение на сарком

Анормалните клетки на сарком се унищожават чрез венозно или тъканно приложение на химиотерапивтични агенти. Химиотерапията може да бъде извършена преди операцията, за да се намали тумора и да се улесни неговото отстраняване, както и след операция за унищожаване на останалите ракови клетки.

 • Радиохирургия с Кибернож

Едно от съвременните ефективни лечения на рак на костите и меките тъкани е отстраняването на тумора чрез стереотактична радиохирургия с Кибернож. Характеризира се с минимален травматичен ефект върху тъканта, кратък период на възстановяване и липса на усложнения.

 • Лъчетерапия за лечение на сарком

С помощта на най-модерните технологии в радиационната онкология, високоенергийни рентгенови лъчи се изпращат до тумора, за да убият раковите клетки. Продължителността на радиационното лечение се определя от лекарския екип.

 • Брахитерапия

При лечение на рак на костите и меките тъкани с брахитерапия, директно в тумора се въвежда източник на радиоактивно въздействие. Този метод разрушава атипичните клетки, но запазва здравите клетки.

 • Нискоинтензивна електрорезонансна терапия

Нискоинтензивна електрорезонансна терапия се използва в комбинация с лекарства, които съдържат калций и имунотерапевтици. Тази терапия помага в борбата срещу метастазите в костната тъкан.

 • Радиочестотна аблация

При радиочестотната аблация се вкарва игла, която излъчва високочестотни радиовълни директно в самата злокачествен тъкан. Методът за лечение с радиочестотна аблация е точен и безопасен.

Най-популярните методи за лечение на сарком са: Кибернож, роботизирана хирургия Da Vinci и радиочестотна аблация.

Свържете се с нас чрез формата за безплатно второ медицинско мнение. Наш координатор ще се свърже с вас, за да уточните всички подробности за диагностика и лечение в Анадолу Медицински Център.

Доктори специалисти