Център за трансплантация на костен мозък

Сподели [social_share/]

Център за трансплантация на костен мозък

Център за трансплантация на костен мозък (стволови клетки) предлага висококвалифицирано медицинско обслужване на равнището на световните стандарти.

Екипът включва лекари, получили образованието си в престижни университети в САЩ и Турция, лекари. Те са специализирали в медицинския институт Джон Хопкинс Медисън, САЩ. Тяхните лекари са носители на престижни международни награди.

Процесът на трансплантация обхваща:

  • периода от вземането на решение за костно-мозъчна трансплантация;
  • преминава през подготовката на пациента преди трансплантацията;
  • проследяването на периода от хоспитализацията и изписването в дългосрочен план.

За всеки пациент се разработва индивидуален план за наблюдение в зависимост от медикаментите, степента на възстановяване на имунната система, наличието на отхвърляне на присадката и други евентуални усложнения.

Центърът разполага с амбулаторна клиника, клиника за хоспитализация, лаборатория за хемафереза, лаборатория за криогенно съхранение и обработка на стволови клетки.

От особена важност за диагностиката и лечението на пациентите е съвместната работа на Центъра за трансплантация на костен мозък със специалистите от отделението по вътрешна медицина. По този начин се използва широк спектър от технологии, с които да се реализира най-доброто лечение на нашите пациенти.

Ракът се диагностицира на молекулярно ниво чрез проточна цитометрия и полимеразна верижна реакция, които дават възможност за непосредствено проследяване на ефикасността на лечението. Специалистите проучват молекулярния рисков профил на пациента и разработват индивидуален план за лечение.

Към център за трансплантация на костен мозък има клиниката за хоспитализация разполага с 22 легла на две нива. Стаите са оборудвани със специално пречистващи HEPA филтри с цел да се намали рискът за пациента от контакт с инфекции. Стаите са проектирани така, че да осигурят нужния комфорт на пациента по време на престоя му. HEPA филтри са инсталирани и в останалата част от отделението, което позволява на пациентите да излизат извън стаите си. Освен лична музикална система, кабелна телевизия и безжичен интернет, всяка стая е оборудване със специално проектирано ортопедично легло.

При постъпване пациентът има нужда и от т.нар. болногледач – близък или роднина, който да му помага във всеки сеанс, включително и да наблюдава здравословно му състояние, да осигурява физическа помощ, да се грижи за приема на медикаменти, да извършва административните процедури в болницата, да установява контакт с лекари и сестри, и да предлага емоционална и психологическа подкрепа.

Трансплантация на костен мозък вече се разглежда като предварително планиран терапевтичен метод, чрез който бавно и постепенно, добрите експерти, съвременната апаратура и иновативните технологии, превръщат едни от най-зловещите редки заболявания в контролируеми болести.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.