Център за трансплантация на костен мозък

Център за трансплантация на костен мозък

Център за трансплантация на костен мозък (стволови клетки) предлага висококвалифицирано медицинско обслужване на равнището на световните стандарти.

Екипът включва лекари, получили образованието си в престижни университети в САЩ и Турция, лекари. Те са специализирали в медицинския институт Джон Хопкинс Медисън, САЩ. Тяхните лекари са носители на престижни международни награди.

Процесът на трансплантация обхваща:

  • периода от вземането на решение за костно-мозъчна трансплантация;
  • преминава през подготовката на пациента преди трансплантацията;
  • проследяването на периода от хоспитализацията и изписването в дългосрочен план.

За всеки пациент се разработва индивидуален план за наблюдение в зависимост от медикаментите, степента на възстановяване на имунната система, наличието на отхвърляне на присадката и други евентуални усложнения.

Центърът разполага с амбулаторна клиника, клиника за хоспитализация, лаборатория за хемафереза, лаборатория за криогенно съхранение и обработка на стволови клетки.

От особена важност за диагностиката и лечението на пациентите е съвместната работа на Центъра за трансплантация на костен мозък със специалистите от отделението по вътрешна медицина. По този начин се използва широк спектър от технологии, с които да се реализира най-доброто лечение на нашите пациенти.

Ракът се диагностицира на молекулярно ниво чрез проточна цитометрия и полимеразна верижна реакция, които дават възможност за непосредствено проследяване на ефикасността на лечението. Специалистите проучват молекулярния рисков профил на пациента и разработват индивидуален план за лечение.

Към център за трансплантация на костен мозък има клиниката за хоспитализация разполага с 22 легла на две нива. Стаите са оборудвани със специално пречистващи HEPA филтри с цел да се намали рискът за пациента от контакт с инфекции. Стаите са проектирани така, че да осигурят нужния комфорт на пациента по време на престоя му. HEPA филтри са инсталирани и в останалата част от отделението, което позволява на пациентите да излизат извън стаите си. Освен лична музикална система, кабелна телевизия и безжичен интернет, всяка стая е оборудване със специално проектирано ортопедично легло.

При постъпване пациентът има нужда и от т.нар. болногледач – близък или роднина, който да му помага във всеки сеанс, включително и да наблюдава здравословно му състояние, да осигурява физическа помощ, да се грижи за приема на медикаменти, да извършва административните процедури в болницата, да установява контакт с лекари и сестри, и да предлага емоционална и психологическа подкрепа.

Трансплантация на костен мозък вече се разглежда като предварително планиран терапевтичен метод, чрез който бавно и постепенно, добрите експерти, съвременната апаратура и иновативните технологии, превръщат едни от най-зловещите редки заболявания в контролируеми болести.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени