Скрининг на начина на живот

Скрининг на начина на живот

Скрининг на начина на живот са три отделни програми, които могат да допълнят персоналния пакет профилактични прегледи. Те дават по-пълна картина за състоянието на организма и възможността му да се справи със заболявания.

скрининг програми в Анадолу Медицински Център

Пакет скрининг за тютюнопушачи

За изследване на негативните ефекти върху организма, причинени от тютюневите изделия е създаден пакет Скрининг за тютюнопушачи. Този пакет включва радиологични изследвания като компютърна торакална томография, коронарна калциева оценка, каротиден доплер УЗИ. Допълнително се прави тест за белодробната функция и преглед на гърдите. Изследват се не само канцерогенните или атеросклеротични ефекти от тютюнопушенето, но и степента, до която то уврежда белодробните функции.

Скрининг за тютюнопушачи може да бъде използван като допълнение към основните програми за профилактичен преглед (Check Up). Пакетът може да се използва и самостоятелно от тези, които искат да научат какви са ефектите от тютюнопушенето им.

Анализ на хранителните навици

Храненето трябва да се прави съзнателно, с цел необходимите за тялото хранителните вещества да се приемат в достатъчни количества и в подходящото време, за да се защити здравето и да се подобри качеството на живот. Индивидуалната терапия с медицинско хранене е важна подкрепа за възстановяване при различни диагностицирани заболявания.

Специалист от Клиниката по хранене и диетика получава анамнезата за храненето, физическата активност и начина на живот на пациента. Измерват се стойностите на теглото, мазнините, мускулите и водата в тялото. Анализаторът прави диагностично заключение и определя планове за лечение.

Пациентите получават персонализирани хранителни препоръки, съответстващи на резултатите от прегледа. Прилагането им допринася за повишаване на качеството на живота им.

Пакет Anti-aging и имунна система

Програма Anti-aging и имунна система може да се добави към пакетите за профилактичен преглед (Check Up). Освен подробни анализи на основните витамини и минерали, пакета включва анализ за антиоксидантния капацитет на тялото и състоянието на имунната система.

В заключение се прави план как да се попълни недостига на антиоксиданти, минерали и витамини и как да се използват поддържащи медикаменти. По този начин се цели поддържането на по-здрав метаболизъм и имунна система и минимизиране на щетите върху тялото ни, причинени от стрес, околната среда, хронични заболявания и вредни навици.

Пълният списък програми за профилактичен преглед и тяхното съдържание можете да намерите тук: CHECK-UP-BG

Свържете се с нас, за да уточним Вашия персонален пакет скрининг програми и всички подробности за посещение на Анадолу Медицински Център.