PET/CT – томография

Сподели [social_share/]

PET/CT – томография

PET/CT – Позитроннo емисионна томография / компютърна томография

Иновацията в образната диагностика – PET/CT съчетава технологията на PET (позитронна емисионна томография) и CT (компютърна томография). Това дава възможност за получаването на по-пълна информация, отколкото ако се приложат двете техники поотделно. 

PET/CT е най-бързата и прецизна апаратура за диагностика и наблюдение на рак, създадена до момента. Анадолу Медицински Център е един от малкото центрове в Турция, който разполага с тази апаратура.

Предимства на PET/CT:

  • Раковите клетки се откриват с голяма точност още в ранен стадий
  • Може да се определи точното местонахождение дори на тумори с размер 0,5 см
  • Изключително чувствителен метод, използван за определяне на мястото на биопсията
  • В хода на лечението на рак може да се следи състоянието на раковите тъкани
  • Позволява да се определи до каква степен са увредени околните здрави тъкани
  • Прави възможно лечението на някои видове рак с лъчетерапия, която е насочена само към болната тъкан, без да вреди на околната здрава тъкан
  • Разходите за PET/CT се покриват от застрахователите

Сред предимствата на PET/CT пред другите диагностични методи е и това, че премахва необходимостта от диагностични изследвания с материали с висока радиация. Образите, получени с тази най-нова технология, са жизнено важни за диагностиката на раковите заболявания и са важен компонент при взимане на решения от страна на лекарския екип.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.