Медицинска генетика

Сподели [social_share/]

Медицинска генетика

Специалистите по медицинска генетика проучват фамилната история, съставят фамилни дървета, използват физически прегледи, поставят диагнози и предварителни диагнози, планират изследвания за диагностика/дискриминативна диагностика, правят оценка на резултатите и провежда генетични консултации. Специалистите по клинична генетика преглеждат пациенти, изпратени от различни лекари или такива, които сами са дошли за изследвания и провеждат генетично обследване, като съобщават резултатите на съответните лекари.

Генетичната консултация е услуга, предоставяна на пациенти с генетични заболявания, за да бъде обяснен риска за техните деца. Както и  роднини от първа и втора степен и да се информират пациентите относно самото заболяване.

В кои случаи се прави консултация със специалист по медицинска генетика?

  • медицинска генетикаКогато лицето има заболяване, за което се знае или се смята, че е генетично.
  • Когато роднина на дадено лице има заболяване, за което се счита, че е генетично и има риск това лице да е носител на същото заболяване.
  • При жени или двойки над 35 години, които планират да имат дете.
  • Когато има дете или деца с генетично заболяване в семейството.
  • Когато са налице няколко спонтанни аборта.
  • При брак между братовчеди.
  • При безплодие.
  • Когато се открие проблем у плода по време на бременност.
  • Когато има излагане на тератогенни агенти по време на бременността.

Department Doctors

 

Пациентски случаи

Пациенти разказват
своите истории
Гледай   Прочети
 

Copyright © 2014
Anadolu Sağlık Merkezi
Всички права запазени

Съобщение

Бихме искали да ви информираме, че предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, „от 19 март 2020 г. Турция напълно затвори границите си за влизане в страната за чуждестранни граждани, независимо от тяхното гражданство. Намиращите се понастоящем в Турция чужди граждани ще могат да напуснат без ограничения, по собствено желание. Изключения при допускането в Турция ще се правят само за определени лица - дипломати, членове на медицински екипи или при хуманитарни случаи, но само след предварително получено разрешение от компетентните турски здравни власти за всеки конкретен случай. Затварянето на границите към момента е без срок, до второ нареждане."

Тъй като нашите настоящи български пациенти не могат да пътуват за редовни или последващи срещи, можем да предложим видеоконсултации с нашите лекари, според възможностите на графика им. Ако проявявате интерес, моля, уведомете ни и ние ще ви предоставим допълнителни подробности. Моля, имайте пред вид, че тези видеоконсултации не заместват стандартното лично посещение, тъй като лекарят няма да може да извърши клиничен или физически преглед. Освен това оценката ще бъде направена въз основа на медицински записи на английски език, кръвни изследвания и хистопатологични оценки, извършени във външни институции. В допълнение, вашите снимки на радиологична и ядрена медицина може да изискват допълнителна консултация от нашите отдели.

Като се има предвид настоящата глобална пандемия COVID-19, съгласно разпоредбите на турското министерство на здравеопазването, Анадолу Медицински Център може да приема пациенти, идващи от чужбина, само след като те се самоподложат на карантина в продължение на 14 дни след влизането в Турция. След като тези пациенти изпълнят 14 дни самокарантина в Турция и ако отговарят на политиката за безопасност на нашата болница, можем да ги приемем за преглед или лечение. Моля, обърнете внимание, че предвид бързо променящата се ситуация по света, ние си запазваме правото да променяме правилата за прием в болницата във всеки един момент. При всички случаи вашият координатор е на разположение 24 часа в денонощието за всички въпроси относно вашето здраве. Благодарим ви за разбирането и сътрудничеството.