Профилактичен преглед: мъже

Профилактичен преглед: мъже

Пакет профилактичен преглед: мъже включва всички стандартни изследвания за общото състояние и допълнителни изследвания за най-често срещаните заболявания сред мъжете.

скрининг програми в Анадолу Медицински Център

Урологични изследвания в профилактичен пакет: мъже

Тест за простатен специфичен антиген

Всеки пакет профилактичен преглед: мъже включва тест за простатен специфичен антиген (PSA) и изследване на простатата при абдоминален ултразвук. Само пациентите на възраст между 40-65 години и тези над 65 години се преглеждат от страна на специалист уролог. Ако стойностите на PSA на пациента са високи или ако пациентът има урологично оплакване, то тогава може да се осъществи допълнителен урологичен преглед на мъже на възраст под 40 години.

При високи стойности на PSA се изисква многопараметричен ЯМР на простатата. Ако е необходимо, специалистите по урология могат да изискат допълнително и биопсия. По време на тези прегледи се осъществява не само диагностика на рак на простатата, но и доброкачественото уголемяване на простатата.

Допълнителни тестове

При необходимост, като допълнителен тест може да се извърши и урофлоуметричен тест. Това е тест, който измерва скоростта и силата на потока на урината.

При пациенти с хематурия (кръв в урината) могат да се изискат томографско изследване на пикочните пътища, а при необходимост и цистоскопия (изследване на пикочните пътища с камера).

Ултразвукът на тестисите (скротален ултразвук) не е включен в пакетите за профилактичен преглед: мъже. Може да се направи допълнително, ако урологът установи проблем по време на прегледа или ако пациентът има оплакване.

Разширяване на пакет профилактичен преглед:мъже

При оплаквания или рисков профил, пакетът профилактични прегледи на мъже може да се разшири с някои от нашите предложения:

Пълният списък програми за профилактичен преглед и тяхното съдържание можете да намерите тук: CHECK-UP-BG

Свържете се с нас, за да уточним Вашия персонален пакет скрининг програми и всички подробности за посещение на Анадолу Медицински Център.